Karta kredytowa Cetelem

• Autor wątku Autor wątku catnips
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

catnips

Stały bywalec
Odpowiedzi
414
Witam,
Cetelem to taki pseudo-bank, obecnie Sygma bank.Zmienili właściciela bo w internecie powiało ostrą krytyką na temat Cetelem...
Ja miałam w ich banku kredyt podobno "0 %" na laptopa - koszt tego zero procent to 215 zł :rolleyes:
Ale nie o tym - szwagierka też miała u nich kredyt ,spłaciła go i listem przysłali jej KK, coś z niej skorzystała , trochę spłacała a potem była cisza i teraz odezwał się Sygma bank,że ona ma u nich dług...
Nie wiem kiedy przestała splacać Cetelem/zapytam/ ale to chyba było w okolicach lat 2007-2008...
Pisała mi że nawiedził ją windykator z Kruka z pytaniem kiedy zapłaci ...5000 zł bo podobno tyle urosło :(
Jak sądzicie, czy dług już mógł się przedawnić? jak to sprawdzić kiedy Cetelem zmienił skórę na Sygmę i czy taka zmiana uprawnia do przejmowania długów?
pozdr

?Dziękuję;)
a od czego to zależy?

p.s dowcipny podpis,,,,,,,,,,,,,, i z życiem związany :)

catnips: trochę za dużo tej pieśni ludowej w Twoim poście.

Pieśń ludowa - czytaj debilizmy. Zer procent, to nie jest kredyt bezkosztowy. Zmiana nazwy, to zmiana nazwy. Masz prawo do zmiany nazwiska, zmiany poglądów i zmiany męża, jak Ci się nie podoba. Więc firma ma prawo do zmian wizerunkowych i przebrandowienia (zmiany loga, marki). Tym bardziej ma prawo do bycia przejętą przez inny podmiot.

Lepiej dowiedz się, co to za zmiana, tak z normalnych źródeł, abyś więcej bzdur nie pisała.

Jeśli wpłaty i kontakt z bankiem był ostatnio w 2008 roku, to roszczenia są przedawnione. Mam nadzieję, że wiesz co to znaczy przedawnione. Na pewno znaczy to tyle, że dług ISTNIEJE i każdy windykator może żądać zapłaty!

Powrót