kasa

• Autor wątku Autor wątku helus123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

helus123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Czy dług za jazdę bez ważnego biletu może windykator przerzucić na małżonka? Wspomnę że całe zajście miało miejsce w 2004 roku a po tylu latach odezwał się jakiś windykator i grozi że jak nie uiszczę tej opłaty przerzuci na małżonka zaznaczam że ja jestem bez robotna ze względów zdrowotnych nie mogę podjąć żadnej pracy.A pieniądze które zarabia małżonek ledwie wystarczają na opłaty i lekarstwa

Uległo przedawnieniu, kopnąć windykatora w cztery litery niech spada na drzewo. Jezeli dalej neka art 190 kk

Tak, nie ma żadnej możliwości nic wyciągnąć. Ale tutaj już mamy do czynienia z groźbą bezprawną.

Jeżeli będzie straszył sądem nie bać się windykator nie ma żadnych uprawnień co komornik.

No ma prawa normalne, jak każdy, bez przesady, komornik też do sądu nikogo raczej nie pozywa (no chyba, że prywatnie).

Mam na myśli jak by chciał na siłę wejść do mieszkania oraz groził spisywaniem majątku.

Nie sądzę, by trafiła na przestępce, ale w takim wypadku przecież w tym celu rozszerzono 1 lipca 2015 zakres obrony koniecznej. Żaden problem. Naprawdę, tam nie pracują samobójcy, więc nikt siłą wchodzić nie będzie. A "grozić" spisywaniem majątku ma prawo. Ja też mogę powiedzieć, że chcę spisać Twój majątek - i co z tego? Nic. Powiesz "nie" i tyle. Tak samo windykator. To normalna osoba fizyczna.

Ostatnia edycja:
Podaj ustawę o windykatorach!!!?

Jak mam podać coś co nie istnieje? Trollujesz?

Powrót