Kask na motocykl

• Autor wątku Autor wątku Ciniminis123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
C

Ciniminis123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Czy można używać do jazdy na motocyklu hełmu Wehrmachtu? Oczywiście bez jakichś tam dystynkcji, czy to będzie zgodne z prawem? Widziałem wielokrotnie taką sytuację i nie wiem czy jest to dozwolone. Pozdrawiam.

Pewnie, że można. Ale lepiej będzie pasować do motocykla z koszem :D

pistollo napisał:
Pewnie, że można.

Tak? Jesteś tego pewien? Ja jestem przekonany, że kierujący motocyklem ma obowiązek używania kasków ochronnych odpowiadających właściwym warunkom technicznym. Kto według ciebie homologował ten hełm do jazdy motocyklem?

Nie ma problemu. Warunkiem jest uzyskanie homologacji.

forg napisał:
Tak? Jesteś tego pewien? Ja jestem przekonany, że kierujący motocyklem ma obowiązek używania kasków ochronnych odpowiadających właściwym warunkom technicznym. Kto według ciebie homologował ten hełm do jazdy motocyklem?

No nie byłbyś sobą :evil: Też o tej homologacji pomyślałem, ale pytanie ma zupełnie inny kontekst. :D
Są kaski homologowane, wzoru niemieckiego. Jasne, że zwykły hełm wojskowy homologacji nie posiada.
Jak mogę cię uszczypnąć to pragnę zauważyć, że kolega nie pisał, iż zamierza jeździć po drogach publicznych.

Ostatnia edycja:
pistollo napisał:
Jak mogę cię uszczypnąć to pragnę zauważyć, że kolega nie pisał, iż zamierza jeździć po drogach publicznych.

I co w związku z tym? Ty również nie napisałeś, że twoja odpowiedź dotyczy "zabaw na własnym podwórku".

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót