Katalog firm i produktów

• Autor wątku Autor wątku pawelb85
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawelb85

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Dzień dobry,
Chcę stworzyć aplikację mobilną i www przedstawiającą producentów jednej branży i ich produkty. Z tego, co już udało mi się ustalić muszę mieć zgodę na użycie zdjęć i opisów produktów ze stron producentów. Natomiast mam dylemat, czy bez zgody producentów mogę użyć nazwy firm i produktów. Dane te będą tam użyte informacyjnie, a użytkownicy będą mogli oceniać i komentować produkty.

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Paweł

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

LeszsekS napisał:
A co z adresem, e-mailem, adresem strony internetowej, linkiem do Facebooka itp?

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Możesz. Poczytaj również o wdrożeniu RODO.

Czyli jak jest taka sytuacja, że na google moja firma lub na oficjalnej stronie firmy (np. abc) jest umieszczone zdjęcie i na innej stronie (np xyz.pl) z porównywarkami cen,jest to samo zdjęcie, to właściciel strony xyz.pl musiał wykupić to zdjęcie od jego autora czy miał możliwość pobrać ze strony firmy w celu jej reklamy ?
Czy jest taka możliwość umieścić zdjęcie z google moja firma/strony firmy na swojej stronie i podać link do strony skąd zostało pobrane ?

Ostatnia edycja:
kinga199404 napisał:
... to właściciel strony ***.pl musiał wykupić to zdjęcie od jego autora czy miał możliwość pobrać ze strony firmy w celu jej reklamy ?
Musi mieć odpowiednią zgodę na korzystanie.

Czyli mimo, iż umieszczone zostalo by źródło strony, też potrzebna jest zgoda?

A jeśli samemu się zrobi zdjęcie jakiegoś obiektu np. basenu, parku rozrywki i atrakcji tam dostępnych to można je umieścić na swojej stronie bez żadnych konsekwencji ?

Powrót