Kazus - do rozwiązania

• Autor wątku Autor wątku Paulina98
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Paulina98

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Dzień Dobry nie jestem pewna, czy dobrze to rozumiem, mógłabym prosić o pomoc w ocenie poniższego stanu faktycznego? Pomiędzy założycielami skarżącej a zakładowymi organizacjami związkowymi została zawarta umowa Pakiet Socjalny. W umowie tej przewidziano gwarancję zatrudnienia dla przejętych przez spółkę pracowników na okres 36 miesięcy oraz specjalne odprawy w razie zwolnienia pracowników. W statucie spółki zostało zamieszczone postanowienie zobowiązujące władze spółki do realizacji umowy Pakiet Socjalny. Spółka zwolniła szereg pracowników, proponując niższe odprawy niż przewidziane w wymienionej umowie. Trzech byłych pracowników spółki wytoczyło powództwo o należną odprawę. Sąd Okręgowy zasądził odprawy dochodzone przez powodów, powołując w uzasadnieniu m.in. Art. 9 KP
Oceń zasadność powyższego stanu faktycznego - KAZUS

Właśnie żadnej, bo nie rozumiem. Pomożesz??

Nie znam odpowiedzi na rozwiązanie tego kazusu..
A jest mi to potrzebne na studia. :(

Administracja

Więc proszę o pomoc bo mi zależy na czasie

[FONT=&quot]Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin [/FONT][FONT=&quot]§8[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Przeczytaj wyrok Trybunału Konstytucyjnego z dnia 10 czerwca 2003 r.
SK 37/02
Tam sie wszystkiego dowiesz.

A mógłbyś mi napisać odpowiedź ? bo jestem ciemna jeśli chodzi o te kazusy ... a chcę mieć pewność że będzie dobrze bo to jest jako moje zaliczenie semestru. Zlituj się :D

7. Zastanów się po raz pierwszy zanim poprosisz kogoś innego, aby rozwiązał kazus za Ciebie
8. Puknij się w głowę za taki głupi pomysł.
9. Zastanów się po raz drugi.
10. Puknij się po raz drugi
11. Jeżeli nie umiesz przejść przez szczeble od 1 do 10 - to nie nadajesz się na prawnika.
Dobre.
:confused:

nie jestem prawnikiem, zapisałam się tu tylko aby prosić o pomoc w rozwiązaniu.. jestem tylko zwykłym studentem administracji

Paulina98 napisał:
... aby prosić o pomoc w rozwiązaniu.. ...
O pomoc, a tymczasem:!:
Paulina98 napisał:
A mógłbyś mi napisać odpowiedź ? ...
Skoro nie rozróżniasz tak podstawowych kwestii to może z administracją też daj sobie spokój. :what:

Powrót