kazus- postępowanie administracyjne

• Autor wątku Autor wątku sylwiarak2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sylwiarak2

Wykładowca zadał nam kazus ale nie wytłumaczył nam nawet co i jak mamy zacząć, zrobić. Jestem na studiach administracji i finansów publicznych i przepisujemy kodeks kpa na postępowaniu administracyjnym.

.Czy treść art. 8 KPA upoważnia osobę do zakwestionowania wyników egzaminu państwowego (umożliwiającego nabycie określonych uprawnień)z tego powodu, że pytania egzaminacyjne nie zostały sformułowane w sposób jednoznaczny, jasny i wymagały od osoby egzaminowanej dokonania hipotetycznych założeń w celu zaznaczenia właściwej odpowiedzi? Odpowiedź na to pytanie ma być zreferowana na minimum 3 stronach A4, Mam powoływać się w niej do konkretnych orzeczeń sadowych

Proszę bardzo. Chyba nie oczekujesz gotowca?

nie oczekuję ale proszę o jakiekolwiek info bo jak już pisałam wykładowca powiedział że jak nie rozumiemy kpa to mamy isc do prawnika zeby nam za 150zł to napisał.

Ag_Maz napisał:
Krótki poradnik jak rozwiązać kazus
Swoją drogą administracja mogłaby usunąć 2 ostatnie punkty z tego poradnika, bo są obraźliwe. W szczególności punkty 8, 10, 11, 12.

sylwiarak2 napisał:
nie oczekuję ale proszę o jakiekolwiek info bo jak
Najlepiej jak byś miała dostęp do Lexa z komentarzami. Lex powinien być dostępny w bibliotece Wydziału Prawa. Po zapoznaniu się z materiałami z Lexa, przestudiuj książkowe komentarze.
Wątpię, żeby za 150 zł prawnik zgodził się takie rzeczy opracować, no chyba że jakiś bardzo potrzebujący pieniędzy student prawa:confused:

krzysztof2345 napisał:
Swoją drogą administracja mogłaby usunąć 2 ostatnie punkty z tego poradnika
Swoją drogą, to nie. Jak ktoś traktuje taki wpis śmiertelnie poważnie...

Powrót