Kiedy mozna isc do komornika?

• Autor wątku Autor wątku asia22066
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A do autora postu:
zawsze mialeś możliwość i jakiś czas na odwołanie się i może następny sędzia wziąłby pod uwage dodatkowe koszty, które poniosłeś. Zrobiłeś to?

oczywiscie,ze powiedzialem,ze nie zgadzam sie na podniesienie alimentow,bo mam dowody wplat,ze pomagam jej finansowo i rzeczowo(jak owa mamuska jedzie na zbior truskawek czy szparagow,nie wspomne o licznych wycieczkach zagranicznych,ktore sobie funduje co roku to syn jest u mnie,bez przerwy i ja ponosze koszty calkowite utrzymania),to sedzina na to,ze " dobrze,to prosze sie odwolac,a ja i tak panu zasadze podwyzke i tak,a dodatkowo zaplaci pan koszta spraw i przesluchania swiadkow i odsetki,ja prosze pana moge panu zabrac nawet pol pensji na alimenty"" to jak zgadza sie pan czy odwoluje" dobre nie:))) wiec bylem skreslony juz od poczatku gdy zaczalem sie bronic.wychodzi na to ,ze sedzina miala zly dzien,albo nienawidzi mezczyzn. wytrzymuje to wszystko dzieki zonie,bo ona wciaz powtarza " dziecko nie jest niczemu winne ".

Nie jestem pewna, i może wypowie się też ktoś inny, ale wydaje mi się, iż po odwołaniu inny sędzia sprawę prowadzi.

moze tak jest ale ja juz przestraszylem ,ze faktycznie zabierze mi z pol wyplaty i po prostu sie zamknalem;(ale wlasciwie moze i ktos wie czy odwolanioe prowadzi inny sedzia,czy to loteria.

To sie szybko dowiaduj bo na odwołanie się też pewnie masz jakiś termin, potem gdy się wyrok uprawomocni to "po ptakach". Możesz wtedy jedynie Ty z kolei założyć sprawę o obniżenie alimentów. Więc jakieś możliwości masz.

Powrót