Kiedy powstała wymagalność roszczenia.

• Autor wątku Autor wątku Jenn13
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Przekształć to do jpg, zasłoń dane i wrzuć na forum. Nie ma takiego pojęcia jak "skarga na nakaz zapłaty"

Źle napisałam chodzi oczywiście o sprzeciw od nakazu zapłaty. Dołączyłam wypełniony formularz. Mam nadzieję, że mogę wysłać formularz wypełniony komputerowo z odręcznym podpisem. Jeżeli coś napisałam źle lub macie jakieś propozycje i uwagi piszcie. Będę wdzięczna za wszelką pomoc.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ostatnia edycja:
Przede wszystkim to wniosek o wstrzymanie wykonalności Nakazu Zapłaty wydanego dnia ......... o sygn. akt ............. przez Sąd ............

Jeszcze jeden wniosek? Nie czytałam o konieczności wysłania takiego wniosku. Miałam wysłać sam sprzeciw od nakazu zapłaty.

Ostatnia edycja:
No według mnie to powinien być taki wniosek a do tego jeszcze przywrócenie terminu na wniesienie sprzeciwu od nakazu zapłaty, ze względu własnie na to że korespondencja szła na zły adres.

Ale może ktoś bieglejszy się wypowie.

@karaczoch... proszę Cię... jaki wniosek o przywrócenie terminu? Termin nie zaczął biec. Wniosek o wstrzymanie wykonalności też nie. Bo jak zostanie skutecznie wniesiony sprzeciw, to wykonalność z mocy prawa.

digiton napisał:
@karaczoch... proszę Cię... jaki wniosek o przywrócenie terminu? Termin nie zaczął biec. Wniosek o wstrzymanie wykonalności też nie. Bo jak zostanie skutecznie wniesiony sprzeciw, to wykonalność z mocy prawa.

Tylko że zanim sprzeciw wpłynie i sąd zareaguje to sprawa może trafic do komornika a ten zajmie konto w banku. Ja tam wole dmuchać na zimne .

Bez sensu. Iść drogą wskazaną przez @digiton. @karaczoch tak, jest to możliwe. To sobie firma windykacyjna poniesie koszty komornika dwukrotnie. A proszę bardzo. Ostatnio pieniądze rozdają.

Ale chyba już przestali, więc raczej nie skierują.

Powrót