kiedy przedawniaja sie dlugi...

• Autor wątku Autor wątku marcink99
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
M

marcink99

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam mam problem wziolem pozyczke w 2003 r . nie splacilem jej 2 razy pisala do mnie firma kruk zebym splacil w calosci naleznosc, nie zrobilem tego i do dzis mialem spokuj 2008-01-04 dzis zadzwonila pani ze musze splacac im zadluzenie a gdzies przeczytalem ze po 3 latach przedawnia sie dlug .......prosze pomozcie ...........wielkie dzieki...pozdrawiam

art. 118 kc - 3 lata jezeli pożyczki udzieliła ci firma , 10 lat jezeli oosba fizyczna

Jeśli firma Kruk okaże sie sprytniejsza to istnieje możliwośc iz ten dług nigdy się nieprzedawni, co w pożniejszym czasie może doprowadzić do spłaty przez dzieci

Faktor , po co straszysz ludzi? Jakie dzieci?
Pracujesz dla Kruka?

Marcink99: Nie gadaj z Krukiem, niczego nie płać a żądaj pisemnego wyjaśnienia sprawy, w szczególności podania wyroku sądowego na podstawie którego prowadzą windykację.
Poza tym poczytaj sobie sprawy z Krukiem w tytule na tym forum.
to wszystko już było omawiane.

dziekuje wszystkim za porade :) pani ktora ze mna rozmawiala powiedziala mi ze wyslala mi juz blankiety do splaty po 250zl mies.do dnia dzisiejszego nic nie otrzymalem,a w poniedzialek zadaja odp. czy bede splacal czy nie ,jesli sie nie zgodze na splate to strasza mnie czarna lista itp,chcialbym dodac ze pozyczka ta nie byla z banku tylko z PROWIDENT.SA.PROSZE O POMOC,GDZ NIE WIEM CO ROBIC... :wow:

Marcink

Dostałeś od Damastesa informację kiedy sprawa się przedawnia - możesz to sobie sprawdzić,.
Napisałem Ci co masz robić a czego nie.

Masz całą informację.

Zgodnie z tym co napisałem:
nie gadaj z nimi a żadaj pism.Po prostu jak zadzwonią to powiedz że nie życzysz soie rozmawiać i prosisz o list a potem odłóż słuchawkę.
Nie płać żadnych blankietów, bo jak zapłacisz to tym samym uznasz dług.
niezależnie od tego co ci przyslą pisemnie to ty do nich napisz:

W odpowiedzi na Państwa pismo proszę o kserokopię prawomocnego wyroku sądowego w tej sprawie.

dziekuje kolego MORSKI......

dostosuje sie do twoich rad....zycze szczesliwego ,pomyslnego roku 2008... :winko:

A ja dodam, że długi należy spłacać, a nie kombinować jak ich nie płacić.
Przypominam userom, że na naszym forum nie udziela się rad jak omijać prawo.

Ale nikt tu nie opisuje jak omijac prawo tylko jak je wykorzystac na swoją korzysc... Powody dla ktorych ktos czegos nie zapłacił są rozne - rozstrzyganie zasadności jednego czy drugiego roszczenia należy WYŁACZNIE do sądu

Regulamin forum:
[lex:2y0bsmx3]§10 Administratorzy i moderatorzy forum mają prawo do usuwania, zmiany lub zamykania każdego wątku w każdej chwili jeśli uznają to za stosowne.[/lex:2y0bsmx3]
Podejmowanie decyzji należy wyłącznie do administratorów i moderatorów. :) Wyrok sądu nie jest potrzebny :-).

Witam. Któregoś dnia , żyrowałem porzyczkę swojemu teściowi w SKOKU. Oczywiście nie spłacił jej i po różnych przejściach z komornikem sprawa została umorzona, dług nie spałacony. Trafiłem na czarną listę i nie mogę teraz sam wziąć kredytu w żadnym banku. Moje pytanie: ile się "wisi" na takiej czarnej liście?

kruk w domu

Mam tylko małe pytanko, wszyscy mówią tu o listach od KRUKA, etc...
A czy komuś zapukali do drzwi do domu?
Mnie tak!!!
Otworzyła teściowa i mu powiedziała, że nie ma nas w domu, zostawił wizytówkę i jakiś głupot nagadał starszej kobiecie.
Żal mi tych ludzi których wciągają w te gierki.
Mi został dług z kredytu niewielki, dogadałam się z bankiem, potem był wyrok sądu i komornik, z którym też się jakoś dogadałam, a potem okazało się że komornik z braku możliwości ściągalności (:) )umożył tę sprawę i mam na to pisma, co więcej potzreba .
A u nich z 1000 zł. urosło do 7000 zł.
ŚMIECH!!!

FAKT!!! Zaciągnięte długi trzeba spłacać, ale czasami noga w życiu każdemu się podwinąć może. Miałam za to karę, rok komornika na pensji i wstyd w pracy.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH :)

Wiesz- nie pisz ze "nauczka" bo sytuacje zyciowe są rozne

Ja ZAWSZE wybiore zakup leków dla dziecka czy żony przed koniecznością zapłaty jakiejkolwiek raty !!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót