kiedy znów bedzie mógł stanąć na wokandę??

• Autor wątku Autor wątku ja 22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
ja 22

ja 22

Użytkownik
Odpowiedzi
40
witam! mąż miał stawać na wokandę o warunkowe zwolnienie zakład mu o to wystąpił ale niestety jak był na przepustce to wypił 2piwa i pojechał na rowerze do sklepu i zatrzymała go policja...mandat 500zł i sąd grodzki. W zakładzie zwolnili go z pracy, miał grupę p2p a dostał p2 i oczywiście nie stanie teraz na wokande.Czy ktoś wie kiedy będzie mógł stanąć na wokandę? ::(

Czy to znaczy że dyrektor cofnął wniosek o warunkowe przedterminowe zwolnienie?

tak cofnął...i nie wiem co taraz kiedy znów będzie mógł stanąć na wokandę...

Posiedzenie Sądu i tak się odbędzie moim zdaniem. A skoro był to wniosek dyrektora to skazany może swój złożyć w każdym momencie o ile w ciągu ostatnich 3 miesięcy wniosku takiego już nie składał.

nie nie składał jeszcze wogóle...a jak mogę mu pomóc w tym???moge zebrać jakieś konkretne papiery? w sumie mamy córeczke ja nie pracuje i nie mam żadnego żródła dochodu.A nie będzie czasem tak że nie bedzie mógł stanąć na wokande przez jakiś czas??chyba muszę porozmawiać z wychowawcą..

ok:)dziękuje za odpowiedź:)pozdrawiam

kadi napisał:
Posiedzenie Sądu i tak się odbędzie moim zdaniem. A skoro był to wniosek dyrektora to skazany może swój złożyć w każdym momencie o ile w ciągu ostatnich 3 miesięcy wniosku takiego już nie składał.
Mogło być tak, że na jednej komisji podjęto decyzję o wniosku i o przepustce. W takich sytuacjach najczęściej dyrektor czeka ze skierowaniem wniosku do Sądu do czasu wykorzystania przepustki. Wychowawca wie. Dziwna ta degradacja z P2p do P2 (nie ma takiej podgrupy). Jeżeli został przeniesiony do warunków zk zamkniętego (np P-1/p) to w chwili obecnej może zapomnieć o wpz. Już do końca będą mu pisać że popełnił przestępstwo na przepustce. Sąd Penitencjarny z warunkowym na pewno poczeka do czasu zakończenie postępowania karnego.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót