C
Cromwelll
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam . Planuję otworzyć mały zakład produkcyjny, właściwie firmę rodzinną. Lokal na produkcję to warsztat mojego Ojca na działce.
I teraz pytania /Problemy
1) Czy mogę wynająć od ojca warsztat na działce na której budowa domu jest nie ukończona (warsztat należy do budowy , czyli całość nie została oddana do użytkowania.)
2) Jeśli tak to czy może być to symboliczna kwota 1zł za wynajem .
3) Jeżeli nie mogę wynając domu i warsztatu w ich stanie obecnym, to czy mogę na adres mieszkania założyć firmę , a działalność produkcyjną prowadzić w innym miejscu które defacto nie jest moje(czyli na zasadzie "ojciec udzielił mi pomieszczenia" .)
Dodam, że mieszkanie jest w Warszawie a produkcja miała by być w innym mieście.
Będę wdzięczny odpowiedzi i podpowiedzi
w tej sprawie można śmiało do mnie na gg pisać może w rozmowie gg-owej będę mógł dokładniej opisać sytuacje . To na tyle , śledzę pilnie losy mojego posta ;] i pozdrawiam .
I teraz pytania /Problemy
1) Czy mogę wynająć od ojca warsztat na działce na której budowa domu jest nie ukończona (warsztat należy do budowy , czyli całość nie została oddana do użytkowania.)
2) Jeśli tak to czy może być to symboliczna kwota 1zł za wynajem .
3) Jeżeli nie mogę wynając domu i warsztatu w ich stanie obecnym, to czy mogę na adres mieszkania założyć firmę , a działalność produkcyjną prowadzić w innym miejscu które defacto nie jest moje(czyli na zasadzie "ojciec udzielił mi pomieszczenia" .)
Dodam, że mieszkanie jest w Warszawie a produkcja miała by być w innym mieście.
Będę wdzięczny odpowiedzi i podpowiedzi