R
Rigid
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Dzień dobry.
Szukałem informacji na poruszony tu temat lecz nie udało mi się na rozwiązanie natrafić
Zakupiłem parę drobiazgów na aliexpress, powinny to być jakieś 3 paczki...
Dokonałem za te produkty jednego przelewu, cena za całość to około 180zł.
Wyczytałem że z cła zwolnione są produkty o wartości do 150Euro więc to raczej nie będzie problemem ale chodzi o VAT i same problemy z ewentualną sytuacją...
Jeśli któraś z paczek zostanie zatrzymana to jak będę mógł określić o którą paczkę chodzi? Czy paczka zostaje otwarta i dostanę informacje o jakie produkty konkretnie chodzi?
I jeszcze, co z "dowodem zakupu" jeśli opłata dotyczyła kilku paczek?
Pewnie będę mógł zwrócić się do sprzedawcy o jakiś rachunek itp...
Ale jeśli dowód przelewu/transakcji będzie wymagany to będzie mogło być kłopotliwe że na rachunku np jest 130zł a w przelewie 175...
Z góry wielkie dziękuję za pomoc w rozwiązaniu mojej zagwozdki
Pozdrawiam.
Szukałem informacji na poruszony tu temat lecz nie udało mi się na rozwiązanie natrafić
Zakupiłem parę drobiazgów na aliexpress, powinny to być jakieś 3 paczki...
Dokonałem za te produkty jednego przelewu, cena za całość to około 180zł.
Wyczytałem że z cła zwolnione są produkty o wartości do 150Euro więc to raczej nie będzie problemem ale chodzi o VAT i same problemy z ewentualną sytuacją...
Jeśli któraś z paczek zostanie zatrzymana to jak będę mógł określić o którą paczkę chodzi? Czy paczka zostaje otwarta i dostanę informacje o jakie produkty konkretnie chodzi?
I jeszcze, co z "dowodem zakupu" jeśli opłata dotyczyła kilku paczek?
Pewnie będę mógł zwrócić się do sprzedawcy o jakiś rachunek itp...
Ale jeśli dowód przelewu/transakcji będzie wymagany to będzie mogło być kłopotliwe że na rachunku np jest 130zł a w przelewie 175...
Z góry wielkie dziękuję za pomoc w rozwiązaniu mojej zagwozdki
Pozdrawiam.