kindegelt

• Autor wątku Autor wątku basia1017
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

basia1017

Użytkownik
Odpowiedzi
54
Witam.prosze o odpowiedz.pobieram co miesionc rodzinne na corkie.ale z bauzen.zlozylam za zalegle z 4lat.dzwonie i kazo mi czekac.teraz dzwonilam i powiedzieli ze czekajo na decyzje z biura.bundeskindergeldgesetz.nierozumiem o co chodzi.czekam od zlozenia wszystkich dokumentow.2lata.w polsce tez sprawdziali mnie.prosze o telfon.do tego biura.

W decyzji mam przyznane.za zalegle.i pisze ze mudzo naliczyc.nierozumiem juz nic.

Calkiem nic nie rozumiem!
Masz list przy sobie? Co jest tam napisane? Umiesz po niemiecku?

Nie mam listu.nie nieumiem po niemiecku.siostra mi dzwoni do bautzen.to powiedzieli ze czekajo na decyzje z tego biura bundeskindergeldgesetz.ale dostalam rodzinne i pobieram.pracuje sprzontam klatki.w pismie jak przyznali mi co pobieram co miesionc.mam napisane ze za te lata muszo naliczyc.te pismo dostalam w 2013w grudniu.i czekam za zalegle.w zyciu bylam tylko 6miesiency na socjalu.a tak caly czas pracuje.corka uczy sie w szkole w niemczrch.

Nierozliczam sie.bo pracuje na 400euro.i jestem samotno matko.niewiem.na co czekac musze.i niewiem czy powinnam wziosc adwokata.czy czekac.te biuro mnie na kurs niemieckiego wyslalo i chodze.i niewiem ile mam czekac na decyzje.

To nie jest biuro (BundeskindergeldGESETZ), to jest ustawa. To corka umie po niemiecku, tak?
"Bautzen" czeka na odpowiedz od
1. Familienkasse (der Bundesagentur für Arbeit) albo
2. Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend (ministerstwo rodzina,.)

Czasami to trwa "troche"...ale jak juz masz od 2013 r. potwierdzenie, to poczekaj. Sorry!
Nikt nie wie, ile masz czekac.
Jak dzwonilas "teraz"? Jest niedziela!!! post #1

Ostatnia edycja:
W piontek dzwonila siostra.tak corka mowi po niemiecku.ja ucze sie.bo potem chcem isc do innej pracy.a tak klatki sprzontam.i mieszkania.raz w tygodniu dzwonie.dziekuje za odpowiedz.

Moim zdaniem: nie martw sie. Poczekaj i Twoja siostra zrobie reszta, tak? Wszystko dobrego dla Was 2:)
Mammut

A i w polsce mnie tez sprawdzali ale w tamtych latach niepobieralam w polsce.to prwnie bautzen czeka na odpowiedz z tego biura.bende czekala.wyslalam juz 3faxy.tez.

Basia, to nie jest biuro, OK?:)
Prosze pisz do nas, jak bedzie cos nowego!
Pa, pa...

Proponuje rowniez skonczyc szkole z j.polskim, bo ja nic z tego nie rozumie co tu jest napisane .. przykro

Do dzisiaj jeszcze nie dostalam rodzinnego z niemiec.dalej czekam kiedy ta ustawa wejdzie w zycie.

jaka ustawa? ja tez nie dostalam ,balagan maja niesamowity..do lipca normalnie pobieralam na mlodszych , za sierpien pomylili konta i wyslali na konto mojej corki dorosłej ktora po ukonczeniu szkoly jeszcze nie ma prawa do KG..maja mi nadplacic a ona im oddac .echh..dzownilam raz Pani powiedziala ze jest wszystko w porzadku,dopiero jak sie juz wkurzylam i zadzwonilam z podniesionym glosem ,polaczyli mnie z milym PANEM ktory obiecal ze osobiście sie tym zajmie i nadpłaci

Ostatnia edycja:
Do dzisiaj niemam nic ani zadnego pisma pomocy co dalej mam robic

Rozumię, że chcesz kaskę drapnąć i rozdysponować zanim opiekę nad Twoją córką powierzysz siostrze??? Dlatego Ci się tak spieszy? A może na kaucję wzamian za kare pozbawienia wolności chciałabys to przeznaczyc?Bo cóż innego znaczy zk???
Uzbrój się w cierpliwość kobieto. W Bautzen leży 600 000 nierozpatrzonych wniosków Polaków!!! A pieniądze są dla Twojego dziecka, a nie dla Ciebie pozatym.

Powrót