Kindergeld, dziecko nie dostaje kasy

• Autor wątku Autor wątku nrg1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nrg1

Użytkownik
Odpowiedzi
32
Witam
Ojciec dostaje na konto kindergeld na mnie, ale ja nie dostaje tych pieniędzy a on sobie kupuje samochod za to, mam 17 lat. Co mogę z tym zrobić, moge rządać od niego tych kasy na moje konto bankowe czy on mnie moze tylko wysmiac ze on ma kase a ja nie dostaje. ? ...

Z przytoczonych przez ciebie postów wynika, że ty znasz się na prawie jak nikt :D Poza tym już temat przerabiałeś.Raz tata jest alkoholik i ma dużo kasy np: na plazmę ( a ty chodzisz głodny i bosy ),raz tata bohater jest nagabywany o kasę od znajomej. Tak jak napisał ci ktoś - poczekaj do 18 - stki,wyprowadź się podaj rodziców o alimenty ( jeśli dalej się będziesz uczył ) i cały świat i jego uroki stoją przed tobą. :-D

nrg1 napisał:
Witam
Ojciec dostaje na konto kindergeld na mnie, ale ja nie dostaje tych pieniędzy a on sobie kupuje samochod za to, mam 17 lat. Co mogę z tym zrobić, moge rządać od niego tych kasy na moje konto bankowe czy on mnie moze tylko wysmiac ze on ma kase a ja nie dostaje. ? ...

jezeli ojciec placi alimenta tobie to mu przysługuje ten Kindergeld,jezeli nie, to prosze zadzwonic-napisac do odpowiedniej Familienkasse i zostanie mu wstrzymane lub przekazywane na twoje konto ale jak bedziesz pelnoletni

belunia napisał:
ezeli ojciec placi alimenta tobie to mu przysługuje ten Kindergeld,jezeli nie, to prosze zadzwonic-napisac do odpowiedniej Familienkasse i zostanie mu wstrzymane lub przekazywane na twoje konto ale jak bedziesz pelnoletni

To nie ojciec płaci Kindergeld, tylko matka do rąk ojca.

Z tego co sie orientuje Kindergeld jest dla rodzica z przeznaczeniem na dziecko i nie spotkalem sie do tej pory aby FK przelewala poeniadze bezposrednio dziecku. Skoro masz 17 lat to niech twoj prawny opiekun (matka?) Zglosi do familienkasse ze pieniadze do ciebie nie trafiaja.

Witam ja jestem dzieckiem i pieniądze przychodzą na moje konto :) Myślę, że powinieneś założyć sobie konto w banku i podać ten numer i dane do Familienkasse .

Powrót