Kindergeld .problem z firmą pośredniczącą

• Autor wątku Autor wątku bogdan405
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bogdan405

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam , mam problem z firma która składała w moim imieniu wniosek o kinergeld , chciałbym dowiedziec sie czy wniosek składa sie za okreslony okres czasu to znaczy od dnia podjecia pracy w Niemczech do dnia złozenia wniosku (potwierdzony odpowiednim zaswiadczeniami)iczy tez nie majac jeszcze odpowiednich dokumentów w postaci potwierdzenia zamieszkania i pracy na terenie niemiec mozna wnoskowac na podstawie wieku dziecka które teoretycznie powinno uczyc sie jeszcze do ukonczenia minimum gimnazjum . Bardzo prosze o szybką odpowiedz w miare mozliwosci

Witam , przepraszam ze we wczesniejszym poscie umiesciłem tylko pytanie a nie mój problem , problem dotyczy wynagrodzenia dla firmy posredniczacej .Wynagrodzenie to nalezy sie firmie za okres wnioskowany , nie wiem ile on wynosi poniewaz firma nie udostepniła mi kopii wniosku mimo mojej prosby a telefoniczne firma ponformowala mnie ze wynagrodzenie nalezy im sie do 12 miesiecy od dnia wplywu pierwszej transzy . Według mnie wynagrodzenie dla firmy powinno nalezec sie za okres do czasu wpłyniecia wniosku do familienkasse gdyż ten odes mozna udokumentowac , ale to tylko moe zdanie , z góry dziekuje za porade

Powrót