Kindergeld

• Autor wątku Autor wątku luty71
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Co musiałabym zrobić?
Z góry dziękuje

Mam pytanie do Pani beluni i przy okazji pozdrawiam czy jest jakies ograniczenie ilosci godzin zeby dostac kindergelt (poprawilem sie z pisownia :)Chodzi mi o godziny uczeszczania dziecka do szkoly corka po maturze wybrala szkole zaoczna i zajecia ma tylko w soboty i niedziele raz na dwa tygodnie nadmienie ze nie pracuje.

Witam wszystkich gorącą: opiszę swoją sytuację nie wiem gdzie się udać o pomoc .Mój mąż pracuje w Niemczech niedawno dostaliśmy kindergeld , sprawa była prowadzona przez adwokata Krolikowski , za którą zapłaciliśmy 160 euro ale adwokat domaga się więcej pieniędzy czyli ostatni zasiłek tylko ze nie było mowy o tym fakcie na początku sprawy , za całą usługęmmiałobbyć 160 euro a w finale chce wystawićrachunek nna 2 tysiące euro! Proszę o pomoc czy faktycznie on ma prawo wziąśćten zzasiłek bez męża zgody i czemu nie był mąż poinformowany o tym na początku .Przepraszam jeślipytanie jest haotyczne pisze na forum pierwszy raz pozdrawiam. :)

a mieliście z nim jakąś umowę? pisemną?

Mąż podpisał pełnomocnictwo , ale nie było mowy o zasilku , adwokat nie miał ciężkiej sytuacji co chodzi o dokumenty wszystkie papiery mieliśmyw pporządku a wszystko odbywa się w köln. Teraz chce nam wystawić rachunek taki wysoki ale nie wiemy za co:( nie mamy od niego żadnych dokumentów a powinien wszelkie dokumenty jakie tam składał to kopia dla nas. Dziękuję za każdą radę;)

Powrót