Kindle Amazon

• Autor wątku Autor wątku Otik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

Otik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam mam problem kupiłem ostatnio na aukcji internetowej czytnik Kindle. Miałem problem z zarejestrowaniem czytnika. Trochę poczytałem na tan temat jedną z przyczyn takiej sytuacji jest zablokowanie czytnika przez Amazon. Przy pomocy czata skontaktowałem się z obsługą klienta i sprawdzono mi po nr seryjnym jaka jest przyczyna mojego problemu. Okazało się że czytnik mógł być skradziony lub zagubiony. Napisałem do sprzedawcy stwierdziła pani że mam jakieś wyimaginowane problemy. Co mogę teraz zrobić z ty moim problemem. W dołączonym pliku jest zrzut ekranu z rozmowy z Amazon.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
A czy brak możliwości rejestracji czytnika w jakikolwiek wpływa na jego działanie?

Owszem - umniejsza jego funkcjonalność (np. nie istnieje możliwość wysłania nabytej książki mailem na swój indywidualny adres w domenie kindle.com, nie zbudujesz sobie "biblioteki" wędrującej razem z urządzeniami - np. gdy wymienisz czytnik na nowszy, twoje książki przenoszą się ze starego na nowy, jak również nie masz gwarancji producenta)

gringo9 napisał:
A czy brak możliwości rejestracji czytnika w jakikolwiek wpływa na jego działanie?
To może być kwestią drugorzędną, jeżeli czytnik pochodzi z kradzieży lub przywłaszczenia.

Tak, jak radzi wsparcie techniczne, należałoby rozważyć zgłoszenie sprawy policji.

Ripper napisał:
To może być kwestią drugorzędną, jeżeli czytnik pochodzi z kradzieży lub przywłaszczenia.

Tak, jak radzi wsparcie techniczne, należałoby rozważyć zgłoszenie sprawy policji.

Czyli zgłaszając na policję biorę wydruk czatu z obsługą Amazon.

Opowiesz policjantowi całą sprawę, policjant wrzuci numery seryjne czytnika do komputera i po kilkunastu sekundach będzie wiadomo czy figuruje w systemie policyjnym jako utracony.

Powrót