Kłamstwo w ofercie telefonicznej (zmiana operatora)

• Autor wątku Autor wątku kieszonka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kieszonka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Zadzwoniła dziś do mnie z ofertą Pani z nju. Bardzo inteligentnie jak to przeważnie bywa prowadziła rozmowę. Dodam że aktualnie jestem w orange a pani wypowiadał się w czasie przeszłym że już mi obniżyła stawki już jestem w nowej ofercie itp mocno przy tym akcentując że dzwoni jedynie z informacją że obniżyli mi stawki. Gdy podziękowałem za informacje i miałem się już rozłączyć szybka transformacja i informacja o tym że trzeba przejść do nju. Oferta ciekawa bo pani zapewniała że będąc za granicą do polski będę dzwonił bez limitu za darmo CO JEST KŁAMSTWEM ponieważ opłaty są i to niemałe jak to bywa w roamingu. Niestety o tym dowiedziałem się dopiero po rozmowie czytając w internecie. Dałem się zbajerować i podałem dane oby przejść do nju i kurier ma się pojawić na dniach.
Moje pytanie jest następujące czy mogę najzwyczajniej w świecie ładnie mu podziękować bez żadnych konsekwencji bo w sumie niczego nie podpisałem a dodatkowo zostałem okłamany podczas rozmowy telefonicznej (dodam że coś mi nie pasowało i 2 razy zapytałem konsultantkę o te rozmowy z zagranicy i 2 razy odpowiedziała że bez limitu raz posiłkując się nawet przykładem że gdy będę w Niemczech będę na polskie numery dzwonił za darmo bez limitu).

Będziesz mógł zrezygnować. Jak przyjedzie kurier z umową to ją przeczytaj i jeśli nie będą odpowiadały Ci warunki to po prostu nie podpisuj. Telemarketerzy mogą bez żadnych konsekwencji kłamać i namawiać Cię w rozmowach telefonicznych do ofert których nawet nie mają, a liczy się i tak tylko to co będzie zawarte w umowie pisemnej którą przywiezie kurier.

kłamać mogą ale jeśli nie podpiszesz takiej umowy, to konsekwencją będzie dla konsultanta niewypłacona prowizja od sprzedaży.

Nic nie podpisuj :)

PS moja żona pracowała w firmie ktora sprzedawała usługi Orange także wiem jak to wygląda :)

no dokładnie o tym pisze.
Konsultanci powiedzą Ci wszystko co chcesz usłyszeć byle tylko byś podpisał umowę która często stanowi całkowicie inne warunki niż byłeś zapewniany. heh Dziwne, że nikt w tym kraju nie interesuje się tym rodzajem przestępstwa na obywatelach, ale interesuje się np przechodzeniem na czerwonym świetle. Świat stanął na głowie albo po prostu ktoś ma interes w tym żeby tak było.

Dziękuję Wam za odpowiedzi. Zadzwonili do mnie dziś jeszcze raz w celu potwierdzenia danych. Powiedziałem że całkiem rezygnuję z oferty i proszę o odwołanie wizyty kuriera. Natychmiast zapytano dlaczego rezygnuję odpowiedziałem że zostałem wprowadzony w błąd w pierwszej rozmowie i wycofali od razu bez kolejnych pytań.

Powrót