Kłopot z dostawą mebli.

• Autor wątku Autor wątku skrawek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

skrawek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam! Proszę o pomoc, ponieważ nie wiem jak mam postąpic w sprawie dzisiejszej dostawy mebli ze sklepu ***. Zakupiłem narożnik wraz z fotelem w sklepie stacjonarnym(zakupy na raty) i po czterech tygodniach w koncu przyjechali panowie i wniesli meble do pokoju. Kiedy opuszczali jedną część na podłogę zahaczyli częścią mebla w paczce o stolik kupiony dzień wcześniej i obdarli okleine z tego stołu. Panowie "umyli ręce" oświadczając że każdemu może się to zdarzyć i "że mogłem go sobie do piwnicy zanieść". Nie zgodziłem się w nerwach na zapłatę dostawy i oddzielnie za wniesienie bo stolik wart 1000zl uszkodzony mam drugiego dnia po zakupie. Panowie obruszeni odjechali a jak odpakowałem wszystkie paczki okazalo sie ze to nie narożnik tylko kanapa (której nie zamawiałem).Dostawa odbyła sie w godzinach wieczornych kiedy juz nie moglem skontaktować się ze sklepem i jutro rano chcę tam pojechać wyjaśnić tę sprawę. Panowie wnieśli meble i od razu zeszli do samochodu wołając mnie zebym im podpisal dokument odbioru. Ja - zdenerwowany tym stolikiem- podpisałem dokumenty bo nie spodziewałem sie takiego podwojnego pecha. Co w takiej sytuacji (prywatny mebel uszkodzony podczas dostawy przez dostawce oraz towar niezgodny z zamowieniem) powinienem zrobić i na co się jutro powołać w sklepie? Bardzo proszę o pomoc.

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jeśli chodzi o pomyłkową dostawę to spróbować to normalnie wyjaśnić w sklepie. Pomyłki się zdarzają. Nie powołuj się na nic, tylko opisz co Cię spotkało.
A jeśli chodzi o zniszczony stolik to możesz tym panom wytoczyć proces cywilny, natomiast niestety jest to skazane na porażkę, bo nie masz żadnych dowodów że to oni go zniszczyli (słowo przeciwko słowu).

Wielkie dzięki. A co jeśli odmowiłem zapłaty za dostawę i wniesienie, jeśli okazalo sie po rozpakowaniu ze to nie to co zamowilem? Czy Ci panowie moga mi wytoczyc proces cywilny? Abra nie ma swoich kierowców tylko wynajmuje zewntętrzne firmy transportowe. Nie zapłaciłem ze względu na uszkodzenie stolika, dopiero po rozpakowaniu okazało się że to nie ten towar, który zamówiłem.

Ostatnia edycja:
Powrót