Klopoty z wlascicielem mieszkania

• Autor wątku Autor wątku lucy271
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lucy271

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Wynajmuje mieszkanie z rodzina.Mam male zaleglosci w placeniu wynajmu i moj ladlord twierdzi ze ma prawo mnie zabrac z tego mieszkania z moja rodzina do lokalu zastepczego ale tylko nas a nasze wszystkie rzeczy zostawic sobie aby mogl je sprzedac lub poprostu oddac komus.Chciala bym wiedziec jakie ja mam prawo a jakie on w tej sytuacji.Zaleglosc za mieszkanie jest nie wielka.prosze o pomoc

Bzdura!!! Nie daj sie wkrecic. Jezeli zalegacie z platnosciami to albo dobrowolnie opuszczacie mieszkanie albo landlord musi zalozyc sprawe o eksmisje.

Dzieki za odpowiedz.Ale co zrobic jesli faktycznie sie ktos zjawi i bedzie mnie chcial wyprowadzic.Powinnam zadzwonic na policje?Troszke sie boje bo nie lubie takich sytuacji.Po za tym umowe mamy do sierpnia wiec i tak mielismy sie wyprowadzac.

A i jeszcze jedno.Landlord twierdzi ze wynajmuje wiele mieszkan i jest w jakims stowarzyszeniu ze ma takie mozliwosci co do wyprowadzenia nas i zajeciu naszych rzeczy.pozdrawiam

W takiej sytulacji dzwonisz na policje. Nikt nie ma prawa zajmowac Twoich rzeczy takie prawo ma tylko komornik.

Dziekuje bardzo za infomacje.Jestem troszke spokojniejsza tym bardziej ze mam dwoje dzieci ( 12 lat i 1.5 miesiaca).Pozdrawiam

Mam jeszcze jedno pytanie.Skoro mowisz o komorniku to kiedy on moze wkroczyc?

Tym bardziej nie moze landlord usunac Cie z domu jezeli masz dzieci. Powiedz mu, ze oskarzysz go o dreczenie. Co do komornika to wkracza on wowczas gdy po raz kolejny uchylasz sie od platnosci. Najpierw musisz otrzymac reminder i gdy otrzymasz final reminder bedzie to czerwona kartka, ktorej radzilabym juz nie ignorowac po tym fakcie mozesz miec juz komornika na glowie. Komornik najpierw kontaktuje sie z Toba aby uzgodnic najlepsza w Twojej sytulacji forme splaty zadluzenia rzeczy konfiskuje wowczas gdy nie dotrzymujesz tego warunku i nadal uchylasz sie od splacenia zadluzenia jest to wykonywane w obecnosc funkcjonariuszy.
Proponuje rowniez abys poczytala ten topik http://forumprawne.org/wielka-bryta...m-dzieckiem-wyrzuceni-oszukani-okradzeni.html

Ostatnia edycja:
Dziekuje bardzo dziekuje!!!

Powrót