Kłótnia internetowa - szantaż, publikacja danych....

• Autor wątku Autor wątku siergey
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

siergey

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam,

Mam do Was wielką prośbę otóż mam zamiar udać się na policję, ale nie wiem czy to cokolwiek da.

Sprawa wygląda następująco:

W wyniku kłótni internetowej na Youtube..jeden z użytkowników doszedł jakimś sposobem do moich prywatnych danych: tj. miejsce zamieszkania, numer telefonu, imię nazwisko, zdjęć ( myślę że poprzez naszą klasę i książkę tel. - wystarczyło wpisać mój nick z youtube )wpierw je publicznie umieścił! ale dzięki właścicielowi filmu one znikły ale teraz mnie szantażuje że zrobi z tego jakiś pożytek tj. utworzy fałszywe profile na portalach dla homoseksualistów bądź innych fałszywych kont mających na celu obrazę mnie :/ etc. i porozsyła linki do wszystkich mieszkańców mojej miejscowości. Warunkiem nie spełnienia tego było abym po prostu dał sobie spokój i nie odpowiadał na komentarze skierowane w moją osobę. Zrobiłem to, i grzecznie do niego napisałem na co ten mi odpowiedział:
że moje dane i zdjęcia ma na dysku twardym i jak go zdenerwuję to znajdą się na jakimś protalu bądź chamskim filmiku obrażającym moją osobę.

Tak więc, czy z taką dziwną sprawą mogę iść na policję?
Czy jest w ogóle szansa że go jakoś namierzą? ( Co prawda CHYBA znalazłem już jego imię i nazwisko, miejsce zamieszkania ale to tylko na wypadek gdyby spełnił swoją prośbę, abym miał kogo pozwać )

Czy jest w ogóle szansa że go jakoś namierzą?

Jedynie w tej kwestii mogę Ci odpowiedzieć.

Mit, że w internecie jesteśmy anonimowi chyba jeszcze długo nie będzie obalony. Za pomocą adresu ip jakiego uzywał pisząc te wiadomości w łatwy sposób policja może zlokalizować providera, a od niego zdobyć adres z którego wiadomość została napisana. Jest to naprawdę bardzo proste.

Jeśli uważasz ze to są grozby karalne itd czujesz się zastraszany
to oczywiście zgłoś
jeśli to pyskówka nie ma sensu olej nie drażnij nie odzywaj się
Wejdz na dział nowe technologje tam dużo też miałem kłopoty

[cytat="Prokuratortus":3lj55fzr]Jeśli uważasz ze to są grozby karalne itd czujesz się zastraszany
to oczywiście zgłoś
jeśli to pyskówka nie ma sensu olej nie drażnij nie odzywaj się
Wejdz na dział nowe technologje tam dużo też miałem kłopoty[/cytat:3lj55fzr]

Dzięki, tak też robię tzn. póki co olewam

Ale to chyba ty kolego przesadziłeś troszkę
nigdy nie straszy się policją
to wytrąca u równowago poczytaj proszę to kolego
http://www.forumprawne.org/o,6,91953.html

tanta osoba też musiała się przejąć i wystraszyć

zdjęcia jeśli publikowałeś to każdy może je skopiować

Nie zastraszaj , nie rób się cwaniarą

Napisałeś rozdawał twoje zdjęcia