Kobieta bez emerytury?

• Autor wątku Autor wątku Aisza 123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Aisza 123

Stały bywalec
Odpowiedzi
516
Czy kobieta 50 lat, która nigdy dotąd nie pracowała ma szanse jeszcze na wyrobienie emerytury?

Pracować do 75 roku życia. Jak można całe życie nie pracować

Czy po osiągnięciu wieku emerytalnego Zus nie wyliczylby tej pani emerytury z uzbieranych przez 10 lat składek ? Nie ma gwarancji na,najniższą .Ale może ta pani będzie duzo zarabiala ? Co do jej bezczynności zawodowej .nie oznacza to ,ze nic nie robiła.

50 lat i nie pracuje. Może dalej nie pracować, po co sobie zawracać głowę emeryturą?

Najniższa wypłacana emerytura to bodajże 5 groszy. Można i tak :)

wnm - dzięki za merytoryczną odpowiedź. Morena - jako moderator wstydziłabyś się takiego komentarza. To nie jest forum oceniania czyjegoś życia! Wredność ludzka nie zna granic. W czymś ci osobiście zawiniła ta kobieta? Co byś jej powiedziała? Że ma się iść powiesić? Jezu, co za ludzie...
Pisząc ten post chciałam dowiedzieć się, czegoś więcej,tj. co trzeba zrobić, by mogła osiągnąć tę najniższą emeryturę w 10 lat. Ma 3 dzieci i skończone studia.

Jak można kogoś ocenić nie znając jego sytuacji jestem trochę młodsza, ale jak tak dalej pójdzie ja też nie wypracuje emerytur, od 20 lat co roku mam operowane kolano, biodro, kręgosłup również nadaje się do zabiegu. Jestem na rencie w sumie nie wiadomo jak długo i kto mnie przyjmie do pracy jak co chwile mam jakieś operacje i ciągle jest źle, do tego terminy na NFZ. wszystko wydłuża się w czasie, życie z ciągłym bólem nie jest niczym przyjemnym :(

Aisza 123 napisał:
j. co trzeba zrobić, by mogła osiągnąć tę najniższą emeryturę w 10 lat.
jak najszybciej zacząć pracować i to najlepiej za jak najwyższe wynagrodzenie (wysokość emerytury zależy od wysokości składek, być może za 10 lat się okaże że podwyższą wiek emerytalny
Aisza 123 napisał:
o byś jej powiedziała? Że ma się iść powiesić? Jezu, co za ludzie...
gdy nie będzie mogła pracować a świadczenie będzie niskie może zwrócić się o pomoc do dzieci, albo do pomocy społecznej

O, jakie oburzenie :)

Aisza 123 jest jeszcze jedna opcja. 4 dzieci daje świadczenie emerytalne.

Pomysł z wieszaniem to już chyba lekka przesada. Takie rozwiązanie na forum?

Powrót