Kogo pociągnąć do odpowiedzialności?

• Autor wątku Autor wątku antybooker
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

antybooker

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie!

Mieszkam w mieszkaniu prywatnym (dokładniej mówiąc w ośrodku zdrowia) i w październiku przeprowadzana była gruntowna naprawa dachu. I jak to się często u nas zdarza popełniono sporo błędów. Jednym z nich było pozostawienie prac przy rozebranym dachu na kilka dni podczas których było sporo opadów deszczu. W jednym z pokoi zalało ścianę i niedawno pojawił się grzyb. Dlatego mam do Państwa pytanie: czy istnieje możliwość, aby pociągnąć go do odpowiedzialności? Zaznaczam, że jest to mieszkanie prywatne. W sumie nie powinno mnie to obchodzić, ale występowanie grzyba na ścianach jest szkodliwe dla zdrowia. Dlatego chciałbym coś z tym zrobić. Z góry dziękuję za wszelką pomoc

Pozdrawiam

Jeżeli jest Pan najemcą tego mieszkania (które jest cudze jak rozumiem), to o usunięcie grzyba może Pan wystąpić wyłącznie do właściciela, od którego Pan je wynajął. On zaś może dochodzić odpowiedzialności od sprawcy sprawcy szkody.

Sytuacja wygląda następująco: moja Mama jest lekarzem w gminnym ośrodku zdrowia. Zamieszkuje jego górną część, czyli mieszkania prywatne. Właścicielem budynku jest urząd gminy. Czyli rozumiem, że powinienem wystąpić do urzędu gminy z reklamacjami? A co jeśli Oni nie podejmą odpowiednich kroków? Czy jest jakiś urząd gdzie można zgłosić nieprawidłowości i błędy wykonane przez daną firmę? Jestem pewny, że jest to ich błąd i to oni muszą coś z tym zrobić.

Dziękuję:)

Powrót