Kolegium pobicie Niemcy

• Autor wątku Autor wątku The_Porady
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

The_Porady

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Byłem dzisiaj u radcy prawnego ten powiedział ze
nie zna się na prawie Niemiecki i odesłał mnie z niczym.
A sprawa jest taka że podczas pobytu w szpitalu
pobiłem pielęgniarza. Parę dni póżniej przyszła do mnie
policja nie z aresztowaniem tylko z kolegium.
Całe wydarzenie odbyło się 05.03.2015 ze szpitala odrazu do polski
wróciłem 17.04.2015. Z sądu mi jeszcze nic nie przyszło chyba.
Policjant przyszedł do mnie z polski tłumaczem i spytałem się czy kolegium
można spłacić on powiedział że na kolegium jest adres i trzeba napisac prośbe o rozłożenie na raty.

Mam pytanie co dalej mam z tym wszystki robić jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o prawo jest to moje pierwsze wykroczenie jesli chodzi o prawo wczesniej nigdy nie bylem karany.

1b76c03c4d61cff4.html

0e292975ad8fa583.html

Napisze jeszcze ze dodatkowo osoba pozywajaca zada zadoscuczynienia 1000 Euro
Przyszło mi pismo od lekarza gdzie osoba pozywajaca mnie zrobila obdukcje
Kolegium + odszkodowanie 1750 euro tlumacz z policji powiedzial ze sad moze podniesc kolegiu ze moze byc wyzsza albo nizsza narazie chyba mi nic z sadu nieprzyszło niewiem niedawno wrocilem z niemiec

W Niemczech nie ma zadnego "kolegium". Te skany to nie zadne "kolegium", tylko kaucja na poczet postepowania

I co mam z tym wszystkim dalej robic jakies odwolanie jakies pisma nie wiem co dalej robic. To znaczy ze jeszcze moge pojsc do wiezieia

Najpierw sprawdz, jaki adres do korespondencji podales tej policji, bo jak piszesz " Z sądu mi jeszcze nic nie przyszło chyba", to jakos sam nie wiesz, czy przyszlo cos z sadu czy nie. Jak podales adres niemiecki, pod ktorym wcale nie mieszkasz i nie wiesz, czy na ten adres przyszly jakies wezwania do sadu/pisma z sadu, to skaza cie zaocznie i zadne "odwolania" nie pomoga wtedy

Podalem adres inny niz na dowodzie adres do korespondencji mieszkam na wynajmie wiec adres jest polski sprawdzalem wczoraj to jeszcze nic nie przyszło

Pogodniak i co mam z tym wszystkim dalej robic jak przyjdzie z sadu niemieckiego jakies pismo chyba pan wie jakie sa procedury o pobicie w niemczech jak by mi pan napisal krok po kroku co robic. Jak to jest kaucja to czy mam sie wstawic w sadzie niemieckim na sprawie czy musze wynajac adwokata ktory bedzie mnie reprezentowal w niemczech.
Niewiem co mam robic bo jest to moje pierwsze wykroczenie i z sadami nie mialem wczesniej doczynienia

Pogodniak napisał:
Najpierw sprawdz, jaki adres do korespondencji podales tej policji, bo jak piszesz " Z sądu mi jeszcze nic nie przyszło chyba", to jakos sam nie wiesz, czy przyszlo cos z sadu czy nie. Jak podales adres niemiecki, pod ktorym wcale nie mieszkasz i nie wiesz, czy na ten adres przyszly jakies wezwania do sadu/pisma z sadu, to skaza cie zaocznie i zadne "odwolania" nie pomoga wtedy

Tak jak pan pisze ze jak nic nie zrobie to skaza mnie zaocznie i prawdobodobnie pojde siedziec jak bede na terytoriu niemiec
I pytanie krok po krok co dalej robić. Jak to wszystko wyglada jakies pisma chodzby o rozlozenie na raty czy musze polsko-niemieckiego adwokata wynajac ktory bedzie mnie reprezentowal w niemczech

Powrót