kolejny problem z intrum...

• Autor wątku Autor wątku ania.lodz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ania.lodz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Założyłam kolejny temat dotyczący tej firmy, ponieważ w wyszukiwarce niestety nie odnalazłam podobnego problemu do mojego...
Sprawa wygląda tak. Miałam do spłacenia dług, firma sprzedała go do firmy intrum. Spłaciłam go, w firmie, w której zalegałam z opłatami otrzymałam informację, że faktycznie firma windykacyjna uregulowała zadłużenie. Ale ! Od chwili zapłaty już od dwóch miesięcy upominam się telefonicznie o wysłanie potwierdzenie spłacenia tego długu, a pracownicy tej firmy co chwila zbywają mnie sprzecznymi informacjami. Pierwsza wersja: pismo zostało wysłane 10 lipca, kolejna odpowiedz przez telefon: pismo wysłane do pani 20 lipca... Czekałam dalej, pisma nie dostawałam. Kolejny telefon i kolejna data 10 sierpień. Ostatnia rozmowa zupełnie mnie zaskoczyła i mocno zdenerwowała: pan powiedział, że niemożliwe, żeby ktoś chciał wysłać mi takie pismo, bo oni takowego nie wysyłają i może mi jedynie wysłać na maila. Podałam adres e-mail, pan stwierdził, że zostanie wysłane w ciągu 48 godzin. Oczywiście minął tydzień, a ja nic nie dostałam...
Bardzo proszę o pomoc, co mam zrobić ?? Do kogo się zgłosić w tej sprawie ? Oni telefonicznie mnie tak będą zbywać cały czas. Zaczynam myśleć, ze oni specjalnie mi tego nie wysyłają, żeby za jakiś czas upomnieć się na przykład o jakieś odsetki ! Bardzo proszę o pomoc... i dobrą radę. Serdecznie pozdrawiam.

czy ktoś jest w stanie mi pomóc ? doradzić ?

Opcja szukaj Windykacja - instrukcja postępowania z firmami windykacyjnymi

ania.lodz napisał:
Od chwili zapłaty już od dwóch miesięcy upominam się telefonicznie o wysłanie potwierdzenie spłacenia tego długu, a pracownicy tej firmy co chwila zbywają mnie sprzecznymi informacjami.

Przecież potwierdzeniem spłacenia długu jest dowód wpłaty pieniędzy na konto wierzyciela. Skoro widzisz, że firma do której wydzwaniasz totalnie leje na wszystko to skąd wniosek, że jak ci coś wyślą to będziesz miała spokój? Jeśli masz DOWÓD spłaty długu (dowód przelewu, kwitek z poczty) to pozamiatane.

Powrót