Kolejny temat o Warezie...

• Autor wątku Autor wątku pioter0
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pioter0

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Przejrzalem chyba wszystkie tematy zwiazane z "warezem" i tak naprawde nic konkretnego sie nie dowiedzialem... Wszedzie napisane jest to samo m.in. jest nielegalmy , lamane sa prawa autorskie. A ja chcialbym sie dowiedziec konkretnych rzeczy takich jak :

Czy jesli zaloze Portal gdzie w regulaminie napisze ze nie odpowiadam za tresc ( news , komentarze itp ) wypisywana przez uzytkownikow to bede mial jakiekolwiek problemy jako Administrator jesli ja nie bede publikowal newsow z linkami.

Po drugie zauwazylem ze serwis warezzik.pl ma bardzo rozbudowany regulamin w sensie prawnym i tutaj nasuwa sie kolejne moje pytanie ktore z punkty mowia o tym ze serwis nie ponosi odpowiedzialnosci itp . Bo ten serwis troche juz ma i jakos nie jest zamykany.

Administrator i tak ponosi odpowiedzialność na podstawie ustawy o świadczeniu drogą elektroniczną - poczytaj.

Ok droga elektroniczna a jakbym zamiescil cos takiego w regulaminie ?

Niniejszy Regulamin jest regulaminem, o którym mowa w art. 8 ustawy z
dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U.
nr 144, poz. 1204).

Sluchajcie bo widzialem ostatnio sporo warezow ktore normalnie funkcjonuja... Zadne nie sa zamykane i tak sie zastanawiam czy jakbym napisal w regulaminie serwisu ze warunkiem dodania jakis linkow do oprogramowania itp jest informacja uzytkownikow że posiadają prawa autorskie do udostępnianych przez siebie zasobów.

Nie wiem skąd się bierze u ludzi to przeświadczenie, że pisząc jakiś regulamin tworzą prawo wyższego rzędu, które w magiczny sposób chroni przed odwiązującymi ustawami.

drzemik już Ci napisał, jaką ustawę powinieneś przeczytać.

Powrót