Kolizja drogowa a sprawa w sadzie

• Autor wątku Autor wątku martajon
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

martajon

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,mam pytanie,brat uczestniczac w kolizji drogowej dokladniej kolizji na parkingu podpisal oswiadczenie biarace wine na siebie jednak po przemysleniu wina jednak byla drugiego kierowcy. jednakze firma ubezpieczeniowa nie chce wyplacic odszkodowania podpierajac sie oswiadczeniem. rzeczoznawca ktory byl ogladac auto z tej firmy ewidentnie mowil ze to wina drugiego kierowcy,stad moje pytanie jaki zlozyc wniosek do sadu? Prosze o porade

rozumiem, że ubezpieczyciel drugiego uczestnika kolizji nie chce wypłacić Tobie odszkodowania? jeśli chodzi o sprawę sądową to składasz pozew o zapłatę przeciwko ubezpieczycielowi drugiego kierowcy (domniemanego sprawcy), z tym, że należy w postępowaniu udowodnić, że do zdarzenia doszło właśnie z jego winy - dowodzić możesz m.in. za pomocą zeznań świadków i ewentualnie biegłego ds. rekonstrukcji wypadków samochodowych itp, może jest jakiś monitoring? drugi kierowca nie ma zamiaru się przyznawać?

Zostalo podpisane oswiadczenie biarace wine na siebie i jak i drugi kierowca i ubezpiwczyciel tym sie podpieraja, byla prosba o odtworzenie zdarzenia ale bezskuteczna. Natomiast po przemyśleniu wina byla drugiego kierowcy rowniez rzeczoznawca ubespieczyciela stwierdził ze wina jest drugiego kierowcy

Alternatywne, niech brat uda się na komisariat i sprawę zgłosi.

Jeszcze mam pytanie czy mozna naprawić samochód? Skoro rzeczoznawca od ubezpieczycieli byl? Z tego co wiem drugi kierowca naprawil.

Powrót