Kolizja drogowa

• Autor wątku Autor wątku witek84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

witek84

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
28
Mam do Was pytanie.Czy będzie moja wina,jeśli jechałem bez prawa jazdy,którego nie posiadam,ale to nie ja byłem sprawcą kolizji?Oczywiście Tax,MOT i ubezpieczenia auta posiadam.I czy zostanie mi wypłacone odszkodowanie za auto?

Brak prawa jazdy sam z siebie nie przesądza o winie w kolizji. Ale jest podstawą do ukarania za odrębne wykroczenie (kierowanie pojazdem bez uprawnień).

A odnośnie świadczeń ubezpieczeniowych to musisz się zapoznać z warunkami ich spełnienia bo co firma to inne mogą byc warunki.

Właśnie nie wiem,czy wtedy ubezpieczenie staję się nie ważne.Ale mam taką nadzieję,że coś załatwie.Być może ubezpieczyciel pójdzie na rękę,bo mam insurance w Tesco,a sprawcą kolizji jest kierowca,który jeździ w Tesco i dostarcza zakupy ludziom do domu.

Eliss,tylko policjant mi powiedział,żebym je przyniósł w ciągu tygodnia.I teraz jest mały problem.

pytales o ubezpieczyciela a nie o policje. Jezeli nie przedstawisz policji waznego prawa jazdy zostanie skierowana sprawa do sadu z oskarzeniem o jazde bez waznych uprawnien Co do ubezpieczyciela w przypadku kiedy byla sporzadzona notatka policyjna w sprawie kolizji drogowej to ubezpieczyciel moze poprosic o wglad do niej - a wowczas Twoje ubezpieczenie straci waznosc poniewaz podczas zakupu ubezpieczenia nie odpowiadales zgodnie z prawda - jedno z pytan brzmi jakie posiadasz prawo jazdy?
Ponadto Sklep Tesco nie ma nic wspolnego z ubezpieczycielem Tesco :)) to sa zupelnie nie zwiazane ze saba departamenty wiec nie liczylabym na latwiejsze rozwiazanie

Ostatnia edycja:
Powrót