Kolizja pożyczenie auta

• Autor wątku Autor wątku Pytajnikx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pytajnikx

Użytkownik
Odpowiedzi
124
Witam. Jestem współwłaścicielem auta X. Auto X pożyczyłem osobie z rodziny. Niestety osoba ta niechcący zagapila się i przy prędkości ok 30 km/h puknela autem w tył drugiego. W moim aucie nic się nie stało jedynie odhaczyl się ten plastikowy czarny blotnik który spowrotem został zamocowany. Kierujący który jechał moim aut3m twierdzi że w drugim aucie NIC sie stało bo akurat puknal on lekko w hak tegoż auta i odhaczyla się jego plastikowa osłonka która również zamocowali spowrotem. Wezwana została policja. Ja jako wspolwlasciciel otrzymałem już pismo z mojej ubezpieczalni że została zgłoszona szkoda. Tylko teraz nasuwa się pytanie. Skoro nic nie zostało uszkodzone to co zatem zostało zgłoszone jako szkoda? Skoro nic się nie uszkodziło to dlaczego ma zostać wypłacone odszkodowanie z mojego oc? Kolejna sprawa to taka że otrzymałem pismo z ubezpieczalni w której chcą żeby wypisac pismo, opisać zdarzenie i wypisać co zostało uszkodzone. Osoba kierująca moim autem stwierdziła że nie ma takiej konieczności żeby to wypisywać i im odsyłać i uparcie twierdzi że w drugim aucie NIC nie było uszkodzone. Co w takim przypadku?

Szkoda nie musi być na samochodzie. Osoba kierująca w którą ktos wjechal mogla np. doznac szoku i teraz sie leczy u psychologa i to pokryje twoje ubezpieczenie.
Ty masz opisac zgodnie z prawda to co sie wydarzylo i tyle.

Rozumiem ale podobno było to lekkie stukniecie więc aż tak bardzo by to dzialalo A psychikę owego Pana? Bardziej zastanawiamy się czy ten Pan nie dorobił sobie czegoś i wpisał to jako szkode. Czy mogłoby to być możliwe? Czy ja mogę mieć wgląd do tego za co wypłacili mu odszkodowanie skoro to z mojego oc?

Żyjemy w takich czasach, że na pewno zrobiono zdjęcia. A wystarczy, ze na zderzaku była rysa 1cm której nie można usunąć polerką i juz trzeba malować zderzak.
A to czy wypłacą tej osobie 100zł czy 100 tyś zł to i tak nie ma znaczenia bo liczy się, żę była szkoda a nie to na jaką wysokość. Więc samo to, że była szkoda nawet i na 100zł powoduje, że będziesz miała zwyżke.

Powrót