Kolizja ucieczka sprawcy

• Autor wątku Autor wątku Robin75
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Robin75

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam grupowiczów...miałem kolizję drogowa sprawca uciekł z miejsca zdarzenia porzucając pojazd a później zgłaszając jego kradzież....policja probuje zrobić ze mnie winnego ponieważ po kolizji podjąłem poscig za sprawca a gdy go dogonilem to zablokowałem mu próbę dalszej ucieczki zjeżdżać na lewy pas co doprowadziło do kolejnej kolizji....ubezpieczyciel stwierdził szkodę całkowita ale nie wypłaci odszkodowania bo nie ma sprawcy pomimo że pojazd został na miejscu....co robić???

Robin75 napisał:
miałem kolizję drogowa sprawca uciekł

Sprawca tylko wg twojej oceny.

Robin75 napisał:
policja probuje zrobić ze mnie winnego

Jak widać policja ma inne zdanie.

Robin75 napisał:
gdy go dogonilem to zablokowałem mu próbę dalszej ucieczki zjeżdżać na lewy pas co doprowadziło do kolejnej kolizji

Tego to nawet nie wiem jak skomentować by nie dostać bana - ale chyba za dużo sensacyjnych filmów weszło...

sekStans buraku jeden gdybys czytał uważnie to wiedziałbyś zw na miejscu była Policja i mnie uznali poszkodowanym a sprawca jest drugi kierowca ponieważ ucieczka z miejsca zdarzenia to juz jest przyznanie się do winy....może zamiast oglac sensacyjne filmy i pisac bzdury poczytaj jakieś mądre książki

Robin75 napisał:
buraku (...) ponieważ ucieczka z miejsca zdarzenia to juz jest przyznanie się do winy....

Nie nam się na warzywach tak jak ty - ale znam się na prawie. I to co napisałeś to czysta głupota. Nie ma takiej zasady. Druga powiela głupota to taka, że pijany uczestnik kolizji/wypadku jest winny tylko dlatego, że jest pijany.

Robin75 napisał:
.. po kolizji podjąłem poscig za sprawca a gdy go dogonilem to zablokowałem mu próbę dalszej ucieczki zjeżdżać na lewy pas co doprowadziło do kolejnej kolizji....
Widzisz jak skończyło się szeryfowanie. Doprowadziłeś do kolizji zajeżdżając drogę i jeszcze chcesz szkody całkowitej przy pierwotnym (być może) zarysowaniu zderzaka.
Robin75 napisał:
co doprowadziło do kolejnej kolizji.
Nie doprowadziło lecz doprowadziłem

O ile pierwsza kolizja to wina tamtego kierującego, to szedłbym w stronę próby ujęcia obywatelskiego.
Podczas próby ujęcia obywatelskiego i podjętego w jej celu pościgu jesteś szczególnie chroniony.

Powrót