kolizja z udzialem radiowozu

• Autor wątku Autor wątku raku52
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

raku52

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam.
Pare dni temu udalo mi sie mocno nabroic. Mam 18 lat i brak uprawnien do kierowania samochodem. Kolo 2 w nocy nie zatrzymalem sie do kontroli i podczas proby ucieczki uderzylem w drugi radiowoz. Badanie alkomatem dalo wynik negatywny(0,0). Badanie w szpitalu na obecnosc THC w organizmie dalo wynik pozytywny. Nastepnie pojechalismy na komende gdzie pewnien policjant zaproponowal mi krotka rozmowe podczas ktorej dowiedzialem sie ze moga mnie ominac klopoty z THC jezeli... zgodzilem sie. dostelem mandat na kwote 1000zl i 12 pkt. nie bylo tam mowy o jezdzie pod wplywem (THC) wiec zastanawiam sie czy moge poniesc jeszcze jakies konsekwencje z tego tytulu? czy rzeczywiscie nie mam powodow do zmartwieno THC? Do domu zostalem wypuszczony przed godz 7. calosc trwala okolo 5h.gdybym mial miec jakies problem z powodu THC to chyba zostalbym dluzej prawda?

jaka kara w ogole mi grozi za caly incydent? Ucieczke, kolizje i uczieczke kolizje + THC?

Bardzo prosze o odp.

moga mnie ominac klopoty z THC jezeli...
jezeli co?

skoro dostales mandat i cie puscili nie wspominajac o zadnym innym wszczetym postepowaniu karnym to prawdopodobnie jest po sprawie

wiec bierz sie do kupy i nie kieruj pojazdem po marihuanie tym bardziej ze nie masz prawa jazdy a i marihuany nie posiadaj bo to tez nielegal. ucz sie na bledach, nastepnym razem cie juz nie puszcza, a wypadek pod wplywem to w ogole spore bagno wiec warto sie zastanowic

jezeli odpowiem mu na pare pytan o THC-od kogo, gdzie, kiedy , jak...w sumie nic waznego mu nie powiedzialem, bo ja nie z takich.

dostalem mandat na ktorym nie bylo nic o jezdzie pod wplywem, wypuscili mnie zaraz po spisaniu zeznan a pani ktora je spisywala nic nie mowila o dalszym postepowaniu...
rozumiem ze teoretycznie moge spac spokojnie, tak?

jak na razie praktycznie mozesz spac spokojnie bo nikt cie nie sciga
ale teoretycznie ktos moze sobie o popelnionym przestepstwie przypomniec, tylko pytanie po co? jesli tylko w papierach nie ma oficjalnej wzmianki o thc, a pewnie nie ma bo mandat tylko dostales to mysle ze mozesz juz olac i cieszyc sie ze miales farta

no a moje zeznania? bo tam jest wzmianka o thc... w sumie mowilem ze palilem 2 dni wczesniej.druga sprawa jest taka ze zostalem mocno pobity i sprawa trafila do prokuratury wiec ktos moze to odkopac. nie wiem sam wiec szukam pomocy i wsparcia wlasnie na tym forum...

ktos tam moze to odkopac niby i sie zainteresowac i cie przycisnac ale raczej nikomu nie bedzie sie chcialo, ja bym sie nie martwil

Nie wiem, jak z THC w tym przypadku, ale z pewnością grozi ci pokrywanie kosztów naprawy radiowozu :-)
Co była podane jako podstawa prawna wystawienia mandatu?

mandat za jazde bez swiatel, spowodowanie kolizji, brak dokumentow, brak prawa jazdy.

Powrót