Komentarz Allegro Mega Negatyw

• Autor wątku Autor wątku LukiMorus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

LukiMorus

Użytkownik
Odpowiedzi
56
Witam,
jakiś czs temu zakupiłem na allegro nowy zestaw "ROZRZĄD POMPA (marka model w tytule)". Niestety po montażu do samochodu okazało się, że pompa nadaje się od razu do ponownej wymiany ponieważ wydaje dziwne dźwięki.Wyjąłem, wymieniłem na inną którą kupiłęm gdzie indziej,poniosłem podwójny koszt montażu. Rozpocząłem spór na Allegro celem zwrotu gotówki za pompę(osobna pozycja na paragonie), bo z mety sprzedawca sie wyparł wadliwej popmy poprzez maila. Zarzuciłem wadliwą pompę z podejrzeniem podróbki. Z podróbki sprzedawca wybrnął przesyłając rzekomy dokument oryginalnośc-Odpuściłem. Odesłałem pompę z reklamacją i celem zwrotu pieniędzy za wadliwą pompę.
Sprzedawca po utrzymaniu terminów odrzucił reklamację, ale zastrzegł, że wysyła ją do dostawcy do zbadania przez rzeczoznawcę. Wystawiłęm komentarz: ""MEGA NEGATYW!!!Sprzedawca załączył do rozrządu wadliwą pompę wody wyglądającą na innej firmy!!!,naraził na koszty, następnie zbywa kupującego mailami z słowami typu"Życzy Pan sobie coś jeszcze?".Firma się zgodziła,lecz SPRZEDAWCA ODRZUCA REKLAMACJE!!".
Po tym nie otrzymałem informacji jednak o uznaniu reklamacjiprzez sprzedającego. Raptem po wystawieniu komentarza wysyłki pieniędzy sprzedawca pisze że producent uznał reklamację i chce przelać mi pieniądze..., ale też napisał:
"Ponadto proszę się ustosunkować czy w związku z nieprawdziwymi informacjami zawartymi przez Pana w komentarzu na portalu allegro (stwierdzenie że pompa nie wygląda na oryginalną i nie przyjęcie przez nas reklamacji) dobrowolnie wyśle Pan informację do portalu allegro o usunięcie komentarza (są o tym fakcie poinformowani) czy woli Pan jednak drogę sądową tj. pozew o naruszenie naszych dóbr osobistych? Nasza kancelaria czekała na odpowiedź producenta przy składanej przez Pana reklamacji, a teraz kiedy została uznana, jeżeli komentarz nie zostanie usunięty, nasza kancelaria skontaktuje się z Panem w najbliższym czasie."
Poinformowałem, że jeżeli pieniądze zostaną zwrócone, to wystąpię o zmianę Komentarza (nie informowałem,zmienię...na neutralny, Nie usunięcie!).
Sprzedawca wysyła już 3go maila z tymi samymi zdaniami typu:"witam, nie interesuje nas zmiana komentarza, tylko jego usunięcie. Nasza kancelaria ma podstawy aby wytoczyć pozew, ponieważ zarzuca Pan sprzedaż nieoryginalnych części oraz odrzucenie reklamacji"
Proszę o informację czy mam się obawiać "Kancelarii sprzedawcy" oraz czy też sprzedawca może mi zarzucać naruszenie naszych dóbr osobistych?

Ostatnia edycja:
Komentarz możesz wystawiać taki jak Ci się podoba. Byle byś nie kłamał i nie oczerniał. Nawet jak otrzymasz dobry Towar, a sprzedawca jest niemiły możesz wystawić negatywa opisując to. Po prostu nie podobała Ci się obsługa. W najgorszym wypadku będziesz musiał to udowodnić w sądzie i tyle. Sprzedawca musiałby być niespełna rozumu żeby podać Cię do sądu o coś takiego.

Ok, dziękuję bardzo za informację i pozdrawiam.
Mam nadzieję, że nie trafiłem na nie spełna rozumu gościa....:smile: , ponieważ mieszkam zagranicą...:cool:

Witam ponownie. A więc trafiłem na "niespełna rozumu" człowieka...., i dostałem polecony z Kancelarii prawnej list z informacją o tym, by usunąć informacje naruszające jego dobra osobiste....:brawo:

Proszę o pomoc, czy miałbym cokolwiek odpisywać tym kancelariom, czy też mam to zignorować..?

Pozdrawiam

Olej temat. Kancelaria pisze to za co jej płacą. Mozesz odpisac, ze podtrzymujesz swoje zdanie i w razie potrzeby bedziesz go bronil w sadzie, ale nie musisz

Wynajmowanie kancelarii prawnych to typowy straszak. Papier firmowy, poważnie brzmiące pismo pełne paragrafów itp. ma spowodować strach przed ciąganiem po sądach. Olej to.

Witam, wszystko jasne. Wielkie dzięki za informacje. Pozdrawiam8-)

Powrót