komisja lekarska zus

• Autor wątku Autor wątku storwert19
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

storwert19

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Jestem konserwatorem w PZU, w czasie pracy wykonujac czynnosc oczyszczania parkingu, doznalem wypadku ( w płocie wlozony byl kij, stanalem jedna noga z jednej strony plotu, a druga noga z drugiej strony, probujac go wyciagnac, poslizgnalem sie i uderzylem sie w krocze), po wypadku udalem sie do szpitala, tam mnie zoperowali, pol roku chorowalem, mialem guza na cewce moczowej, nie moglem oddaac moczu, mialem dwie operacje. Po zakonczeniu leczenia, zlozylem dokumenty do Zusu i pojawily sie problemy. Lekarz w protokole, napisal ze to bylo w drodze do pracy. Zle zinterpretowal moje zgloszenie i jest problem. Mam swiadkow ze przyszedlem do pracy zdrowy, ale oni napisali ze zeznanie jest malo wiarygodne. Prosze o pomoc.

ale to bhp-owiec robi potokol i wsztko co z tym zwiazane do ZUS , to bhp-owiec wpisuje swiadkow do protokolu i opisuje przebieg wypadku , wskazuje przyczyny itd, a kartoteki lekarskie to sie niesie dopiero na komisje w celu przedstawienia przebiegu choroby a nie samych przyczyn czy przebiegu wypadku etc. pod tymi protokolami o ile mnie pamiec nie myli to sie Pan i swiadkowie musieli podpisac , i jesli tam jest napisane ze to w drodze do pracy to ......hmmm ciezka sprawa
moim subiektywnym zdaniem oczywiscie

Witam na forum :)
ZUS jak zwykle standardowo stara sie uniknąć wypłacenia odszkodowania. Uraz jest dość specyficzny, więc podejrzewam, że był bardzo bolesny. Na twoim miejscu złożyłabym odwołanie z dokładnym rozpisaniem wykonywanych przez ciebie czynności tego dnia (taką rozpiskę, żeby było wiadomo co robiłeś od wyjscia z domu)oraz z żądaniem sporządzenia ekspertyzy, w której specjalista powinien odpowiedzieć na pytanie ile godzin mogłeś chodzić z tym urazem nim zgłosiłes sie do lekarza, czy można było chodzic kilka godzin z takim urazem, itp. Ponadto świadkowie powinni powtórzyc swoje oświadczenia.
Powodzenia

Powrót