komisja przedwokandowa!!!

• Autor wątku Autor wątku beata2104
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Znaczki wokandowe potrzebne są w przypadku gdy skazany sam występuje o wokandę,(nie występuje ZK)
Są to znaczki sądowe za 45zł.
Pozdrawiam.

a jezeli zk sam wystepuje wowczas nie sa potrzebne???

Tak Moniko, jezeli występuje ZK to osadzony nie ponosi zadnych opłat.
Pozdrawiam.Beata

super :) dziekuje slicznie :)
mam tylko nadzieje ze uda sie wszystko skompletowac przed ta komisja...
powedzcie mi cos o wywiadzie srodowiskowym przed wokanda...kto tym sie zajmuje?
i z kim przeprowadza ten wywiad..? czy to rodzina ,sasiedzi...?

WYWIAD ŚRODOWISKOWY MOZE ZROBIC dzielnicowy albo kurator ja przerabiałam obydwa czyli i wizyte policji 9to bo warunkowego)i kuratora (to do przerwy) pytali mnie czy mąz pił alkohol,czy przcował itd podobno pytali moich saiadow czy go znaja ale wszyscy powiedzieli ze nie (bo w mojej kamienicy przwie wszystkie mieszkania sa wynajmowane) a rotacja jest taka ze szok nawet ja sama nie wiem kto koło mnie mieszka :P :D

WYWIAD ŚRODOWISKOWY MOZE ZROBIC dzielnicowy albo kurator ja przerabiałam obydwa czyli i wizyte policji 9to bo warunkowego)i kuratora (to do przerwy) pytali mnie czy mąz pił alkohol,czy przcował itd podobno pytali moich saiadow czy go znaja ale wszyscy powiedzieli ze nie (bo w mojej kamienicy przwie wszystkie mieszkania sa wynajmowane) a rotacja jest taka ze szok nawet ja sama nie wiem kto koło mnie mieszka :P :D

no wlasnie..z jego sasiadow tez raczej nikt go nie zna...
kurator byl juz na samym pocztaku..od razu po tym jak zglosil sie do zk...
pewnie przyjdzie raz jeszcze :)
dosatlismy tez pismo z zk z jakimis dziwnymi pytaniami :D
czy bedzie mial gdzie wrocic?
czy bedzie mila gdzie pracowac?
itp.
a wywiad to zrobia pewnie przed wokanda ? bo to chyba nie wystarczy...?

zastanawiam sie tez nad tym czy kurator bedzie chcial sie ze mna spotkac....
nie mieszkam w poblizu..i jestem "tylko" dziewczyna osadzonego...

jeżeli mieszkaliście razem to kurator ma obowiązek przeprowadzenia wywiadu w miejscu zamieszkania osadzonego , pozatym jeżeli jesteście już dłużej razem razem mieszkaliście jesteście traktownani jako konkubinat więc masz prawie takie same prawa jak żona

z tym ze nie mieszkalismy razem...ale razem jestesmy juz dlugo...

Ciekawe,u mnie nie było zadnego wywiadu środowiskowego,nawet wtedy gdy mój syn trafił do ZK

u nas jak moj poszedł odpoczywac to kuratorka poszła do moich tesciow i to był błąd :x

witam
mam pytanie. mój mąż staje na komisje przedwokandową, gdyż zbliza sie połwa kary ,jednak z innej sprawy dostał już warunkowe przedterminowe zwolnienie (warunek do 2010 r- nie wiem czy to dobrze okresliłam) pytanie moje brzmi , czy moze ubiegac sie o warunkowe zwolnienie ze sprawy , ktora właśnie odsiaduje czy musi czekać az minie 2010 r. , nie wiemy oboje czy jest wogółe szansa na to, ze komisja owa pozwoli mu na ten warunek.

Czegoś tu nie rozumiem. Jak mógł dostać z jednej rozprawy warunkowe zwolnienie i stawać na drugie?

wyjasniam
z 2004 roku został skazany z 2 różnych a podobnych spraw na 2 lata pozb woln na 5 w zawieszeniu
w okresie próby 2006 popełnił podobne przestepstwo i został skazany na 1rok i 6 m-cy, z czego odsiedział czesc kary, wyszedł na przerwe w karze ze wzgledu na stan zdrowie matki potem starał sie znowu o przerwe dostał ja, a nastepnie dostał warunek, w miedzy czasie odwieszono mu jedno ze spraw z 2004 r i aktualnie przebywa w zk a za ok miesiac mija mu połowa kary, stad moje powyższe pytanie.

będzie mu trudno dostać pwz, złamał warunki: w trakcie próby popełnił kolejne przestępstwo:(

no tak ale czy ma szanse dosatac warunek po odsiedzeniu 1/2kary czy póżniej. czy dopiero po 2010

Powrót