Komornich chce przeprowadzic sprawe spadkowa

• Autor wątku Autor wątku okii22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

okii22

Użytkownik
Odpowiedzi
49
Witam. Moj tata 7 lat temu zwiol kredyt ok 40tys o czym nawet nie wiedzialem dowiedzialem sie po smierci od 6 lat tata niezyje o czym niezwlocznie poinformowalem bank. Teraz po 6 latach dostaje pisma na tate od banku ze chca splaty. Testamentu po tacie nie otwieralem. Bank stwierdzil ze sam przeprowadzi sprawe spadkowa. W testamencie mam zapisame 1/4 domu mieszkalnego. Wiem iz przyjmujac spadek przejme dlugi. A co bedzie jesli odmowie przyjecia spadku?? Przyjdzie ktos z banku czy komornik zajmujac mi jedem pokoj ??? I bardzo mnie dziwi czemu dopiero po 6 latach sie odezwali.Prosze o pomoc. Dziekuje

Spokojnie. To pisze bank czy firma windykacyjna? Jezeli nie było nakazu zapłaty na ojca, to sprawa jest już przedawniona. Mogą sobie robić co im się żywnie podoba. Pilnuj listów poleconych z sądu. I nie wpadaj w panikę. Poza tym na odrzucenie spadku już jest za późno.

Ostatnia edycja:
Przepraszam za zdublowanie tematu ale nie bylem pewny gdzie napisac. To pismo przyszlo z eosksi polska czyli windykacja i okazuje sie ze pisma dotycza 4 tys i to jest 2 pismo ktore przyszlo dopiero w tym roku nigdy wczesniej od nich zadnego pisma nie bylo. Jeszcze raz przepraszam za zdublowanie

Z EOS KSI? Daj sobie spokój z jakąkolwiek dyskusją z nimi....

Tak od nich przyszly 2 pisma ze chca przeprowadzac ta sprawe spadkowa. Nie dzwonie do nich i nawet z nimi nie rozmawiam. Dziekuje

Powrót