komornicy

• Autor wątku Autor wątku ewa1306
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ewa1306

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam

Może ktos tu mi pomoże , bo juz nie daje rady siegam pomocą gdzie się da i nic z tego wszyscy umywają rączki.

Mam przyznane alimenty na dwóch synów Ariela i Krystiana na kazdego po 350zł. 27 czerwca 2011r zapadł wyrok o uniewaznieniu uznania dziecka ,chodzi o Ariela

( tzn. mój były partner uznał Ariela jako syna, chodz wiedział ze niejest biologicznym ojcem dziecka , a teraz juz go sobie ot tak nie chce, i 27 czerwca 2011 r zapadł wyrok ze juz niejest ojcem Ariela) Alimenty miałam na dwóch synów wypłacane przez fundusz alimentacyjny . Po tej całej sprawie wystąpiłam do komornika o zaswiadczenie o bezskutecznej egzekucji w sprawie alimentów TYLKO NA KRYSTIANA komornik odmówił mi i sadzi ze czeka na wyrok z sadu o uniewaznieniu uznania dziecka ale niewiem dlaczego bo ta sprawa nietyczyła sie Krystiana tylko Ariela, od wrzesnia niepobieram alimentów ani zasiłku rodzinnego . Byłam u radcy prawnego i powiedział ze komornik niemiał prawa wstrzymac egzekucji na krystiana alimenty, panie z opieki wysyłały do komornika 3 ponaglenia i nic . Co moge zrobic? Czy jesli to sie wyjasni i okarze sie ze to bład komornika to czy z funduszu otrzymam wyrównanie za te zaległe miesiace? Praktycznie to ja z dzieckiem zostalismy przez to pokrzywdzeni
BARDZO PROSZE O POMOC EWA

Ostatnią edycję dokonał moderator:
ewa1306
Kobieta.gif
Biorąc pod uwagę, że zwraca się Pani o pomoc do osób, które pracują jako komornicy, nazywanie ich żałosnymi jest co najmniej mało fortunne...
Ostrzeżenie.
Nie pozwalamy tutaj szkalować przedstawicieli żadnego zawodu.

Jesli kogos obraziłam to przepraszam,
Ale akurat komornik prowadzacy moja sprawe jest. Jest na niego mnóstwo skarg, bedac w biurze nie przyjmuje interesantów, kaze mówic ze go nie ma lub nie ma czasu , bym mogła z nim porozmawiac poszłam do biura stwierdzono ze go niema zadzwoniłam do prawnika ten natomiast do komornika i okazało sie ze jest.
Zaraz minie rok jak nic nie robi , A z tego co wiem to bezprawnie wstrzymal egzekucje . Wiec jak mozna nazwac to inaczej?? GDZIE MAM SIE Z TYM ZWRÓCIĆ??

Powrót