Komornik a mniejsza kwota spłaty

• Autor wątku Autor wątku alicja198005
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

alicja198005

Użytkownik
Odpowiedzi
50
Witam przez telefon pracownica Komornika rozłożyła mi sama od siebie dług na raty (kwota długu 1100 zł) po 200 zł miesięcznie...do dziś nie przyszło do domu żadne pismo z ugodą ,w maju takową kwotę wpłaciłam bo nastraszyła mnie że zajmą ruchomości..czy jeżeli zamiast 200 zł będę płaciła po 100 zł to czy oprócz wiecznych telefonów od nich beda mogli zajać ruchomości gdzie jednak cos sie wplaca?

alicja198005 napisał:
Witam przez telefon pracownica Komornika rozłożyła mi sama od siebie dług na raty (kwota długu 1100 zł) po 200 zł miesięcznie...do dziś nie przyszło do domu żadne pismo z ugodą

bo nie przyjdzie,

a dostałeś z kancelarii komorniczej jakieś postanowienie o wszczęci postępowania komorniczego?

A od kiedy w kancelariach komornika podpisuje się ugodę i ( o zgrozo ) wysyłają ugody do podpisania ?

Deklarowano 200 zł to ma być 200 zł.

nooo wlasnie nawet niemoglam z komornikem sie skontaktowac tel tylko i wylacznie osobiscie tak ugoda byla "podpisana" przez telefon nie mialam nic do gadania mam zajete konto bankowe od 1,5 roku dlu sprzed 8 lat z sieci Plus pisalam do Plusa o rozlozenie po 100 zl to odpisali ze mam do Justicii pisac ale ja niemam zadnej sy od nich jedynie tylko od komornika Wojtyny z Warszawy....dlatego pytalam czy moge placic po 100 zl

LLawyer napisał:
A od kiedy w kancelariach komornika podpisuje się ugodę i ( o zgrozo ) wysyłają ugody do podpisania ?

Deklarowano 200 zł to ma być 200 zł.
ja nie deklarowalam tylko ta pani wyjscia nie mialam bo zaczela mi wygrazac w koncu sie rozlaczyla

robinson21 napisał:
bo nie przyjdzie,

a dostałeś z kancelarii komorniczej jakieś postanowienie o wszczęci postępowania komorniczego?

nic zadnego pisma nie mam dlatego ze pisma szly na stary adres zameldowani dopiero zorientowalam sie gdy zajeli mi konto i pismo o zajeciu konta tez poszlo na stary adres wiec sama do nich zadz z prosba o raty no i wtedy sie zaczelo a pani powiedziala ze jak nie bede placic to bedzie wszczete pos egz z ruchomosci

Z czym nie było wyjścia ? Pistolet przyłożono do głowy ?
Egzekucja to przymus, zadeklarowano to zadeklarowano.
Czy będą przeprowadzone czynności w celu zajęcia ruchomości to się przekonasz.

Spokojnie. Proszę napisać do Kancelarii Komorniczej pismo-wniosek, o;
1. Doręczanie korespondencji, postanowień w zakresie czynności na adres.....podać adres do doręczeń
2. W piśmie poprosić o kserokopie czynności, kart rozliczeń oraz kserokopię tytułu.
Wątpię by to był tel z propozycją "ugody" z kancelarii komorniczej chyba, że z "hurtowni" n.p. taką praktykę stosuje łódzka z Widzewa.
Nie negocjować, nie rozmawiać z Intrium, płacić ile pani ma.....czym więcej tym lepiej.
Kwota długu nie jest duża - do spłacenia mimo ciężkiej sytuacji materialnej.

Powrót