Komornik a sprzedaż długu firmie Best

• Autor wątku Autor wątku TFC
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam, byłam u prawnika. Wziął wszystkie dokumenty i powiedział, że to sprawdzi. Opcja 1. ten dług jest przedawniony. 2. dług w części jest przedawniony. 3. kontakt z BEST w celu ustalenia rat lub tylko części spłaty długu. opcja 4 (w ostateczności0 kontakt z prawnikiem by spłacić dług.
Tak czy inaczej póki co mam spokój bo prawnik dostał pełnomocnictwo i to on będzie się użerał z tmobile-komornikiem-best. Napiszę jak będę wiedziała coś więcej.

A opcja 5 powództwo przeciwegzekucyjne ze względu na zbycie wierzytelności nie padła?

Pewnie pełnomocnik zawodowy zapomniał lub nie chce się w ten pozew bawić.

Spokojnie - padła. Jednak prawnik przedstawił mi bardzo dużo opcji, które mam po tym jak najpierw sprawdzi tą sprawę ponieważ we wszystkich dokumentach od tmobile oraz komornika widnieje nie mój adres co daje jakąś tam nadzieję mi. Generalnie to chce tą sprawę wyprostować i spłacić w ratach. Komornik ma w dupie i chce od razu całość co jest niemożliwe wiec pomoc prawanika mi sie przyda.

Moment, bo nie rozumiem? Opcja PPE = 0 złotych do spłaty. A Ty wybierasz inne jakieś? Nie ogarniam. Ale każdego wybór...

Ludzie póki co prawnik sprawdza wszystko by się połapać w sprawie. Opcja, że nic nie będę musiała spłacać jest, ale musi to wszystko sprawdzić. Oczywiście, żewolałabym tego nie musieć spłacać no ale zobaczymy. Nie chcę by było tak, że spłacę a ktoś nadal będzie sobie rościł prawo do rządania spłaty ode mnie...

Powrót