Komornik-alimenty-wyrok w zawieszeniu

• Autor wątku Autor wątku kondradek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kondradek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam wszystkich forumowiczów
Mam córkę na która od samego początku nie płaciłem alimentów czyli od 2001 roku.Nie płaciłem bo byłem młody i głupi i miałem problem z narkotykami-byłem w paru ośrodkach na leczeniu.W 2001 roku Sąd zasądził alimenty w kwocie 200 zl i ze wzgledu na moje leczenie alimenty wyplacało Panswto.W 2002 roku zainteresowała sie mną prokuratura(przez to,że nie placiłem) a sledztwo zostało umorzone-bylem wtedy bezrobotny i zarejestrowany w urzedzie pracy.W czerwcu 2007 moja była złozyła pozew o podwyzszenie alimentów na 400 zl-wyrok był ugodowy bo sie na to zgodziłem.Ale dalej nie płaciłem i dalej wypłacało Państwo-w dalszym ciągu miałem problem ze swoim nałogiem.W grudniu 2007 roku znowu odezwała sie prokuratura-odbyla sie sprawa w Sądzie i dostałem wyrok w zawieszeniu i kwote 7200 która miałem zapłacic za krzywde dziecka która miałem uregulowac do czerwca 2012-oczywiscie uregulowałem.Dostałem równiez dozór kuratora żeby pilnował czy wywiazuje sie z tych obowiązków.W 2007 roku ogarnołem sie juz i zaczołem płacić normalnie byłej-i była zdjęła mi komornika i płaciłem jej do ręki.
Niestety znowu mi sie podwinęla noga i odezwały sie stare czasy i uzywki-w pazdierniku 2011 znowu przestałem płacić alimenty:mad:i była znowu złozyła dokumenty u komornika w styczniu 2012 i złozyła również pozew o podwyzszenie alimentów na 600 zl.
Dowiedział sie oczywiscie o tym kurator który powiedział mi,ze moge sie pomału juz szykować do ZK:(
I prosze o radę co tu zrobic żeby tego uniknąc?? Wyjezdzam teraz na detoks i bede chodzil na terapie-osrodek zaden nie wchodzi w gre bo nie moge porzucic pracy.
Czy jak Komornik bedzie sciagał jakas częśc tych alimentów z mojej pensjii to czy grozi mi więzienie??Dodam ,że kontakt z córka mam bardzo dobry-często sie widujemy i ona by tez przezyla jakbym zniknął na dłuzszy czas.

Powrót