J
jacek6503
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
dzień dobry ! przez 7 lat małżeństwa nie miałem dzieci , żona odeszła i powiedziała że chce ułożyć sobie życie bo poznała kogoś z kim chce spędzić resztę życia . ja nie podjąłem żadnych kroków . po pół roku wróciła w ciąży . przekonała mnie prośbą i groźbą , szantażem żebym uznał dziecko za swoje . bałem się śmieszności i się zgodziłem . wychowywałem i łożyłem na dziecko. wyjechałem za granicę . żona z dzieckiem często mnie odwiedzała . za granicą dostałem się do więzienia po roku , kiedy wróciłem do polski dowiedziałem się że urodziło mi się dziecko . jednak tu sprawę udało mi się wyjaśnić . rozwiedliśmy się i dogadali . wyjechałem do innego miasta . dopiero kiedy zostałem zatrzymany przez policję , dowiedziałem się że jestem poszukiwany jako uchylający się od płacenia alimentów . jest jeszcze komornik okazuje się że od 5 lat ex-żona bierze pieniądze z funduszu i jestem winien ok. 20000 . kiedy z pensji zostało mi 500 zł.teraz pracuję na czarno . zadzwoniłem do ex która powiedziała mi że mnie wykończy . córka skończyła 17 lat . chciałem zrobić badania genetyczne i zaprzeczyć ojcostwu . jednak radca prawny powiedział mi że na zaprzeczenie ojcostwa był czas zanim dziecko skończyło pół roku . sytuacja materialna mojej ex jest bardzo dobra z obecnym mężem prowadzą dużą firmę . ja jestem w matni i nie widzę wyjścia. proszę o jakąś radę . na adwokata mnie nie stać . dziękuję !!!