Komornik-alimenty

• Autor wątku Autor wątku buczu920
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

buczu920

Użytkownik
Odpowiedzi
45
Witam wszystkich. Przez ostatnie 3 lata dostawałam od komornika pieniądze. Po wizyce u P.komornika dowiedziałam się że muszę zwrócic te pieniądze, ponieważ wysyłali je na syna który już dawno się nie uczy. Nie donosiłam do komornika żadnych zaświadczeń, to na jakiej podstawie wysyłał te pieniądze, skoro się nie należały. Wcześniejsze zaświadczenie ważne było do 2008roku. Proszę o pomoc.

witam wszystkich mam male pytanie od maja br. roku mam przysadzone alimenty na 2letnia coreczke w wysokosci 350zl msc. do wrzesnia byly placone chociaz z opuznieniem. ojciec dziecka stwierdzil ze ich nie zaplaci. pytanie moje brzmi czy komornik do ktorego sie zglosze musi byc podlegly do miejsca stalego zameldowania ojca dziecka czy moze byc do tymczasowego??:?::?:

Komornik właściwy według faktycznego miejsca zamieszkania (nie zameldowania) dłużnika

Ale dlaczego trzeba je zwrócić skoro nie dawałam zaświadczenia i nic nie podpisywałam że chce je otrzymywać a komornik nie udzielił mi informacji że będzie je trzeba oddać. Nie wiedziałam że one przychodzą no mojego drugiego syna. Po prostu wyszło tak jak by oni pożyczkę dali a nie alimenty, to jest chore.

To znaczy,ze nie wiedzialas,ile masz alimentow ,czy tez nie mialo to zadnego znaczenia,oby placil?

witam od sierpnia zeszlego roku mam zasadzone alimenty na dziecko w kwocie 300 zl od stycznia br ojciec dziecka nie kwapil sie aby je placic wiec w lipcu br zlozylam wniosek u komornika aby wyegzekwowac alimenty z funduszu... czy dostane splate alimentów z funduszu czy bede dostawala je tylko na biezaco prosze o odpowiedz

Powrót