Komornik / Best S.A

• Autor wątku Autor wątku nieznajomy90_28
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nieznajomy90_28

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Na wstępie witam wszystkich gdyż na forum jestem nowy i zarazem mam wielką prośbę o pomoc.
W tym roku dostałem pismo od komornika w sprawie zadłużenia w T mobile (sprawa z 2009roku) postanowiłem wysłać list do wierzyciela gdzie został wysłany bezpośrednio do T Mobile , dostałem odpowiedź z firmy BEST pozytywną że są w stanie iść na ugodę że przy jednorazowej wpłacie zostanie kwota zmniejszona bądź na nieoprocentowane raty. Wszystko ładnie pięknie ale czytałem wszelkie opinie i nie znalazłem pozytywnych opinii na temat działań tej firmy. I teraz moje pytanie czy drogą pisemną kontaktować się z BEST czy pisać do T mobile czy kontaktować się z komornikiem. Nie chciałbym np. sytuacji gdzie spłacę jedno a komornik mi wyśle pismo że mam jednak zadłużenie.
Jeśli dałem za mało informacji proszę o zrozumienie gdyż nie jestem obeznany bardzo w tych sprawach a zależy mi jednak żeby błędy z przeszłości naprawić bez dalszych problemów. Jeśli również jest inna możliwość załatwienia sprawy będę wdzięczny za podpowiedzi . Pozdrawiam

Otrzymałeś Nakaz Zapłaty z Sądu ?
Otrzymałeś pismo o sprzedaży długu na rzecz Best?
Czy T-mobile kierowało wcześniej sprawę do Sądu i czy był później komornik?

Kiedy została sprzedana ta wierzytelność?

karaczoch napisał:
Otrzymałeś Nakaz Zapłaty z Sądu ?
Otrzymałeś pismo o sprzedaży długu na rzecz Best?
Czy T-mobile kierowało wcześniej sprawę do Sądu i czy był później komornik?

Kiedy została sprzedana ta wierzytelność?

Tak był nakaz sądowy do zapłaty gdzie został wydany w 2009 roku i jest komornik
Best IV stał się wierzycielem od 2017roku. Na podstawie cesji zawartej między TM a Best IV nsfiz.
Pisma żadnego nie dostałem może ze względu na przeprowadzkę aczkolwiek zastanawia mnie to że odzywa się komornik i Best

Powrót