anka22639
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 1 141
Mam zajęcie komornicze od lipca przez jednego komornika na podstawie wyroku sądowego. Komornik wysłał mi pismo gdzie mam przedstawić swoją sytuację materialną. Odestałam pismo w którym była informacja że na moje konto prócz świadczeń socjalnych wpływają alimenty od byłego męża na moje małoletnie dzieci. Nie minęło kilka dni miałam zablokowane konto - ok rozumiem, za chwilę otrzymałam alimenty które zostały zablokowane. Kontakt z kancelarią komorniczą - oni nic nie mogą bo alimenty zwolnione są z mocy prawa. Dzwonię do banku a oni też nic nie mogą bo art. 54A prawa bankowego nie mogą tego zrobić.... Czyli zostałam bez pieniędzy. Po kilku dniach licznych mailach zwolnili mi pieniądze.
Złożyłam do prokuratury zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa przez komornika - nie poinformowanie banku że na konto wpływają alimenty przez co bank zablokował mi środki
W tym miesiącu zwolnili mi pieniądze -kwotę wolną od potrąceń więc zapłaciłam połowę kwoty. Czekałam 8 dni aż cokolwiek się zadzieje na koncie i się doczekałam.... kolejnego zajęcia egzekucyjnego na ten miesiąc ale połowa kwoty. Z alimentami ta sama sytuacja -prośby by zwolnili. Teraz mam dwa zajęcia jedno na całą kwotę z lipca i drugą na połowę kwoty w sierpniu. (wszystkie dotyczą tego samego zajęcia.Czy coś się da w tej kwestii wywalczyć i ile to by kosztowało.
Złożyłam do prokuratury zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa przez komornika - nie poinformowanie banku że na konto wpływają alimenty przez co bank zablokował mi środki
W tym miesiącu zwolnili mi pieniądze -kwotę wolną od potrąceń więc zapłaciłam połowę kwoty. Czekałam 8 dni aż cokolwiek się zadzieje na koncie i się doczekałam.... kolejnego zajęcia egzekucyjnego na ten miesiąc ale połowa kwoty. Z alimentami ta sama sytuacja -prośby by zwolnili. Teraz mam dwa zajęcia jedno na całą kwotę z lipca i drugą na połowę kwoty w sierpniu. (wszystkie dotyczą tego samego zajęcia.Czy coś się da w tej kwestii wywalczyć i ile to by kosztowało.