C
CAnia
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Może ktos mi pomoże w dość dziwnej sytuacji.... Okolo 1,5 roku temu zapukal do mnie komornik za stary dług. Podpisałam oświadczenie na rzecz mojego wierzyciela czyli banku z komornikiem iż zobowiazuje sie spłacac co miesiac okreslona kwote. Przez ponad 1,5 roku dokonywalam tych wpłat po czym zwrocilam sie do komornik a ktory jest moim posrednikiem z bankiem o informacje ile zostalo do spłaty oraz o umorzenie kosztów. Okazało sie iż bank ciagle nalicza odsetki od nie splaconego długu, kapital nie jest ruszony. Na moje zapytanie o tym czy bank zostal poinformowany o wczesniej podpisaniu oswiadczenia usłyszalam ze owszem został telefonicznie!!
przekonana byłam iz podpisanie takiego oświadczenia zamraża naliczanie odsetek przez bank i taka informacja nie powinna byc swoja droga przekazywana telefonicznie przez komornika ( który działa na rzecz banku) - chyba ze sie myle?
w konsekwencji spaciłam dlug wraz z odsetkami ale wydaje mi sie ze jakies czynnosci przez komornika nie zostały dopełnione, co moge zrobić ? o ile mam racje. Jak ubiegać sie o zwrot pieniedzy ktore w konsekwencji zaplaciłam z wielką "górka"
prosze o porade
przekonana byłam iz podpisanie takiego oświadczenia zamraża naliczanie odsetek przez bank i taka informacja nie powinna byc swoja droga przekazywana telefonicznie przez komornika ( który działa na rzecz banku) - chyba ze sie myle?
w konsekwencji spaciłam dlug wraz z odsetkami ale wydaje mi sie ze jakies czynnosci przez komornika nie zostały dopełnione, co moge zrobić ? o ile mam racje. Jak ubiegać sie o zwrot pieniedzy ktore w konsekwencji zaplaciłam z wielką "górka"
prosze o porade