komornik i alimenty

• Autor wątku Autor wątku kijano
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

kijano

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam mam takie pytanie mam komornika na wyplacie zona podala mie o alimenty ma wyrok ktory zaniosla do pracy.Moje pytanie ile dostanie alimentow a ile przesla komornikowi zarabiam 2000 zl.za odp.z gory dziekuje

A żona złożyła do komornika wniosek o wszczęcie egzekucji świadczeń alimentacyjnych czy ten komornik "na wypłacie", to z jakiegoś innego powodu?

Nie zaniosla do komornika tylko do ksiegowoscia w pracy i chcialem wiedziec ile wezma te 50% czy 60%

A komornik w jakiejś innej sprawie już zają Pana wynagrodzenie?

Tak komornik zajął za inną spraw

W takiej sytuacj żona nie dostanie ani złotówki od Pana pracodawcy (art. 88 § 2 pkt 2 kodeksu pracy). Albo będzie Pan jej płacił alimenty dobrowolnie, albo będzie musiała założyć sprawę u komornika.

Czyli musi isc do komornika a wtedy sciaga 60% a zona dostaje na dziecko calom sume przysadzana 600zl w pierwszej kolejnosci jak dlug panstwowy (zus) czy tez procentowo

Czy mamy rozumieć, że ten pozew o alimenty wynika z tego, że chcecie, żeby część pieniędzy zostało "w rodzinie"?

Tak chcemy bo zona stracila prace zycie drogie nie starcza mi duzo nie trzeba ale dziecku czy jest takowa mozliwosc czy nie?

Zamykam.
§9 Zabronione jest umieszczanie na forum postów, które zawierają jakiekolwiek treści lub materiały niezgodne z obowiązującym prawem RP, mające na celu jego obejście lub naruszające dobre obyczaje, a w szczególności obraźliwe, wulgarne, obsceniczne, oszczercze, nienawistne, zawierające groźby, nieetyczne, obrażające czyjeś uczucia, godzące w czyjąś własność lub zmierzające do naruszenia praw innych osób.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót