Komornik i areszt śledczy

• Autor wątku Autor wątku margarita
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

margarita

Użytkownik
Odpowiedzi
54
Przepraszam tak się porobiło( jak w telenoweli) że cały czas mam jakieś problemy.
Mam dłuzniczke która nie spłaca kwot zasądzonych przez sąd(naprawienie szkody) sprawa jest u komornika.
Ostatnio byłam u niego 3 m-ce temu i niewiem czy napisać wniosek o udzielenie mi informacji na temat postępów w sprawie(ale czy on to w ogóle czyta) Czy też wypalić "z grubej rury" i zrugać go pisemnie(BYć może tutaj narażę się komuś uprawiającemu ten zawód)
Co więcej- w wyniku niewywiązywania się z postanowien sądu wobec tej pani zostało zarządzone wykonanie kary.
Czy mam prawo wystosować do Aresztu Sledczego zapytanie o kroki podjęte w stosunku do tej osoby no i czy oni mają obowiązek informować mnie o sprawie.
Dodam (jestem perfidna) że zawiadomiłam Dyrekcję Aresztu o tym iż wiem że ta osoba przebywa w Niemczech.
Niewiem czy to znaczy iz wyslą za nią list gończy czy ja naoglądałam się za dużo filmów sensacyjnych.Pozdrawiam.

To była sprawa karna, prawo cywilne nic do tego nie ma.

[cytat="margarita"]Przepraszam tak się porobiło( jak w telenoweli) że cały czas mam jakieś problemy.
Mam dłuzniczke która nie spłaca kwot zasądzonych przez sąd(naprawienie szkody) sprawa jest u komornika.
Ostatnio byłam u niego 3 m-ce temu i niewiem czy napisać wniosek o udzielenie mi informacji na temat postępów w sprawie(ale czy on to w ogóle czyta) Czy też wypalić "z grubej rury" i zrugać go pisemnie
Dodam (jestem perfidna) że zawiadomiłam Dyrekcję Aresztu o tym iż wiem że ta osoba przebywa w Niemczech.
[/cytat]
A co ma zrobić komornik jeżeli ta osoba przebywa w Niemczech ...

Dowiedziałam sie tego juz po złożeniu wniosku no a poza tym juz kiedyś pisałam że wskazała komornikowi iz może zająć prawa majatkowe ( nalezy do niej część majatku po ojcu)

[cytat="margarita"]Dowiedziałam sie tego juz po złożeniu wniosku no a poza tym juz kiedyś pisałam że wskazała komornikowi iz może zająć prawa majatkowe ( nalezy do niej część majatku po ojcu)[/cytat]

nie zajął tego co zostało wskazane ? a co zostało wskazane ?

[cytat:3i9wxs9p]a poza tym juz kiedyś pisałam że ...[/cytat:3i9wxs9p] czyli powinieniem śledzić i zapamiętywać wszystkie posty na tym forum :what:
rączki opadają ...

Bez urazy.Nie napisałam tego jako wyrzut(że powinieneś) po prostu skróciłam żeby znowu nie rozpisywać sie na ten temat.
Poza tym dostałam od Ciebie odpowiedż na tamten post za która szczerze podziękowałam .Pozdrowienie.

P.S. I niech te rączki tak nie opadają.

Powrót