Komornik i dług po terminie pomocy.

• Autor wątku Autor wątku Tomo1981
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tomo1981

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień Dobry.

Szanowni Państwo zwracam się do was z prośbą o Pomoc.
Prośba moja dotyczy przedawnionego Długu Telefonicznego i Komornika z mim związanego.
A więc zacznę od Początku.
Około 7 lat temu Moja ciocia wzieła Telefon na Abonament w Firmie Orange.
Telefon ten po upływie tygodnia się popsuł po czym został oddany na Gwarancję,po dwóch tygodniach sytuacja się niestety
powtórzyła i ciocia odesłała do Orange ten telefon zrywając z nimi umowę.
Po pewnym czasie dostała pismo iż za zerwanie umowy zostało jej naliczone 1500 zł tytułem Kary Umownej.
I Sprawa ucichła na parę lat.
W tamtym Roku dostała pismo od komornika iż zalega ze spłatą za telefon.
Komornik straszył ją pismami,i telefonicznie iż pod jej nieobecność wejdzie jej do domu,jeżeli nie zacznie spłacać długu i ciocia uległa naciskom i zaczeła spłacać dług po
100 zł msc.
Spłaciła do komornika te 1500 zł niestety Komornik po telefonicznej rozmowie powiedział jej iż dług z odsetkami wynosi
teraz ponad 3000zł.
W związku z zaistniało sytuacją bardzo proszę o pomoc co mamy dalej z tym robić,czy można gdzieś się odwołać napisać.
Ciocia jest załamana a ja niestety nie wiem co robić

Pozdrawiam

Tomo1981 napisał:
zostało jej naliczone 1500 zł tytułem Kary Umownej.
Tomo1981 napisał:
Spłaciła do komornika te 1500 zł
Przecież do powyższego dochodzi wiele innych kosztów, odsetki, koszty procesu, zastępstwa procesowego, koszty postępowania egzekucyjnego itd.

Ciocia nie dostała sądowego nakazu zapłaty ?
Komornik nie pojawia się ot tak.

Tomo1981 napisał:
ja niestety nie wiem co robić

Ciocia otrzymała karę za zerwanie umowy w wysokości 1500zł, którą zignorowała. Dług trafił do sądu, następnie do komornika, minęły lata, koszty i odsetki urosły. Wpłaciła dopiero jego część, teraz należy wpłacić resztę. Dług niestety sam nie wyparował, czekanie aż zniknie nie przyniosło rezultatu. Pozostaje płacić.

Powrót