Komornik Poczta abonament rtv

• Autor wątku Autor wątku bbam111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bbam111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
W ubiegłym roku dostaliśmy pismo od komornika z Urzędu skarbowego o zajęciu emerytury mojego ojca za niepłacenie abonamentu rtv, za okres wielu lat wstecz.
Napisaliśmy odwołanie od tej decyzji ze względu na to że ojciec nie mieszkał pod wskazanym adresem (mieszkanie stało puste ponieważ było wystawione na sprzedaż), natomiast ojciec w tym czasie mieszkał ze swoją chorą matką która była zwolniona z opłat rtv.
Komornik zabrał z jednej emerytury część długu ( z tego co się dowiedzieliśmy to ściągnięcie tego długu miało być podzielony na 3 emerytury.
Od czasu złożenia tego pisma komornik już nie zajmował żadnych poborów ojca.
Minął rok i nagle 2 dni temu dostajemy pismo od Poczty polskiej z datą pisma 26.08.2015r. czyli ponad rok wstecz (pismo wstawiłem w załączeniu) że mamy uzupełnić nasze odwołanie o oświadczenie które ma być podpisane przez mojego ojca oraz moją babcię (która od 5 lat nie żyje).

Nie wiem co dalej z tym zrobić, rok czasu się nie odzywali a teraz każą coś uzupełnić i na te uzupełnieni dają tylko 7 dni.
Prośba o przejrzenie tego dokumentu i pomoc co dalej z tym robić

Ostatnia edycja:
Przeczytaj dokładnie. Wystarczy wspólnie podpisane oświadczenie o prowadzeniu wspólnego gospodarstwa domowego i ksero dowodów. Dokładnie jest napisane czego żądają.

digiton a ty uważnie przeczytałeś co ja napisałem
babcia nie żyje od 5 lat więc jak ma podpisać oświadczenie ?

To w takim razie nie możecie złożyć takiego oświadczenia. Ergo bedą was ścigać od nowa

Powrót