Komornik polatach

• Autor wątku Autor wątku Celsius
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Celsius

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Witam.
Właśnie dziś otrzymałem pismo od komornika o ustaleniu mojego majątku, zajęciu wynagrodzenia etc, etc.
Mam więc do Państwa następujące pytanie, a mianowicie:czy ULTIMO, reprezentowane tu przez Kancelarię Prawną na podstawie tytułu wykonawczego: nakaz zapłaty w postępowaniu nakazowym z dn.16-04-2009 zaopatrzonym w klauzulę wykonalności z dn 22-05-2009 postępuje zgodnie z literą prawa i czy nadal ma prawo do żądania zadłużenia?

Pozdrawiam:
Celsius

skoro ma wyrok z klauzula, to jak najbardziej ma prawo. jeśli tytuł pozbawisz wykonalności, to nie będzie mieć prawa.
wskazówka: oszczędzasz klawiaturę może czy jakieś limity masz w domu na literki, że tylko tyle w sprawie napisałeś?

Sorry, może rzeczywiście mocno okroiłem problem ;)
Dodać jeszcze powinienem, iż owy nakaz wystawiony był na bank, który to po niemożności skutecznego ściągnięcia zadłużenia, skierował sprawę do komornika.Komornik nie ściągnął zadłużenia i umorzył postępowanie.
Bank wobec powyższego sprzedał dług ULTIMO, które nie wystosowało pozwu do sądu, a jedynie na podstawie poprzedniego nakazu sprawę przekazało do komornika.
Jakie wobec czego miałbym pole manewru i czy takowe w ogóle istnieje?

wyrok sądowy w oparciu o który sprawę przekazał do komornika.Proszę jednak o skomentowanie obu możliwości, tzn jaka byłaby procedura w przypadku BTE oraz wyroku sądowego.

gdyby byl bte, to ultimo musialoby uzyskac nakaz sadowy wytaczajac ci powodztwo. w przypadku nakazu sadowego tutaj, ultimo uzyskalo klauzule na siebie. pozostaje ci uchylic procesowo wyrok albo bawic sie w kotka i myszke z komornikiem

ok, jak procesowo uchylić wyrok?

powodztwem przeciwegzekucyjnym. trudno powiedziec co mozna by znalezc za punkt zaczepienia

Celsius napisał:
ok, jak procesowo uchylić wyrok?
Nie ma w Twojej sprawie żadnej możliwości uchylenia orzeczenia sądu. Ultimo działa zgodnie z prawem i komornik ma pełne prawo i obowiązek dług egzekwować. Jedynym działaniem, które możesz i powinieneś podjąć to całkowita spłata zobowiązania.

Powrót