Komornik POMOCY

• Autor wątku Autor wątku jah1992
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jah1992

Użytkownik
Odpowiedzi
103
Witam

Temat dotyczy pożyczki na serwisie finansowo.

Spłaciłem pożyczkę 25 dni po terminie kwotę zapisaną w umowie i odsetki. W 30 dniu zapukał do mnie komornik żądając spłaty pożyczki, grzecznie wyjaśniłem przedstawiając dokumenty że pożyczkę po czasie ale już spłaciłem. Wtedy zażądał należności że niby musze mu za fatygę itp koszta pokryć. Dość sporo tego wyszło bo koło 500 zł czyli 2 tyle ile spłaciłem. Co mam zrobić ? W ogóle komornik może tak sobie przyjść jak wcześniej żadnego listu, wezwania nie dostałem ?

komornik pokazał legitymację itp... Powiedzie mi tylko tak 1.)czy taki komornik może przyjść bez wcześniejszego jakiegoś nakazu zapłaty czy coś takiego ? 2.) Czy jak się troche spóźnił i pożyczka został już spłacona to muszę mu płacić te koszty za jego fatyge ?

no ale kto by oszukiwał podawał się za komornika podrabiał legitymację i miał tyle szczegółów dotyczących pożyczki

Pożyczka z serwisu finansowego:) To i komornik przebieraniec:D Wystawiający rachunek, jak kelner. Co za czasy....ech

mniejsza o to kto to byl... muszę mu zapłacić te prawie 500 zł ? I ponawiam pytanie czy jak to był komornik to on mógł tak sobie bez wezwania sądowego itp przyjść ?

oczywiście że może przyjśc bez wezwania - to normalne czynności - dojazd do klienta

loco1 a z kąd ta pewność że to nie komornik ? Cypcyk a czy komornik nie musi mieć sądowego nakazu zapłaty ? I czy wcześniej sąd niepowinien go do mnie wysłać ?

Tzn za wcześnie za późno jak na komornika ?

W takim razie kto to mógł być i czemu podał się za komornika ? Windykator? Tylko chyba w takim wypadku przekroczył swoje uprawnienia.

Wszystko w tym temacie już napisałem.
Stan faktyczny mogłeś sprawdzić sam, legitymując osobę, z którą rozmawiałeś.

Powrót